A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Професія психолог: вислухає, розрадить, допоможе

Дата: 23.04.2024 08:42
Кількість переглядів: 64

Фото без опису23 квітня – Всеукраїнський день психолога – професійне свято фахівців, які займаються вивченням внутрішнього світу людини, психікою та її структурою, є активними слухачами та помічниками з пошуку душевного спокою. Сьогодні хочемо познайомити вас з представницею цієї професії - психологом Громадської організації «Центр психологічної допомоги «Конфіденс» Мариною Ковтун.

Пані Марина працює у Глобинській громаді в рамках проєкту «Зупинка: Я», що реалізується ЦПД «Конфіденс» за підтримки дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Маючи освіту психолога, здобуту у Полтавському педагогічному університеті, Марина Петрівна постійно удосконалює свої знання на різноманітних курсах з психотерапії. Це дає змогу їй надавати якісні психосоціальні послуги працівникам Локомотивного депо Кременчука, що є її основним місцем роботи, займатися приватною практикою та брати участь в проєктах громадських організацій з надання безоплатної психологічної допомоги населенню.

У нашій громаді психологиня консультує батьків і дітей, в тому числі з особливими освітніми потребами, допомагає родинам військовослужбовців, працює зі спеціалістами так званої сфери «людина-людина», надає поради тим, хто зіткнувся з професійним вигоранням та ін.

Марина Ковтун наголошує: психолог допомагає людині розкритися і зрозуміти, що прохати про допомогу у спеціаліста – це вияв сили, а не слабкості.

-  Жити за принципом «Я справлюсь сам/сама» - далеко не найкращий вибір, - переконана пані Марина. – Чим сильніше у кризових ситуаціях людина демонструє, що у неї все ОК, тим більше шансів, що це далеко не так. Тому однозначно треба йти до психологів, яких я називаю менеджерами по зв’язках з реальністю.

Отже, якщо ви відчуваєте потребу отримати пораду фахівця-психолога, знайти відповіді на питання, що бентежать, чи просто «вилити душу», то зробити це  у Глобиному можна за адресою: вул. Центральна, 281, к.2 з 10.00 до 17.00 (також за потреби консультація може відбуватися в онлайн-форматі). Телефон для попереднього запису: +38-097-132-51-41.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень