Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Вітання ювіляру

Дата: 10.05.2024 13:53
Кількість переглядів: 152

Фото без описуРівно століття тому на небосхилі засяяла яскрава зоря Марка Мефодійовича Ножова. Доля була прихильною до нього, тому сьогоднішній ювіляр дякує їй за все, що отримав у цьому житті. Міцна родина, улюблена робота, повага односельців – ніби й небагато, але скільки простого людського щастя криється за цими скупими словами! Мабуть, це і є секрет столітнього земного шляху борисівського довгожителя: любити життя таким, як воно є, дякувати за кожен прийдешній ранок, не лякатися труднощів, не нарікати, не лінуватися…

Марко Мефодійович Ножов народився 10 травня 1924 року у с.Бориси в селянській родині. Згодом закінчив 4 класи місцевої школи.

Коли почалася війна, Марка вивезли до Німеччини, де він працював на шахті. Після війни 2 роки відбудовував шахти Донбасу.

Повернувшись в рідне село, одружився, у сім’ї народилася донька. Працював у колгоспі на різних роботах, потім - їздовим голови колгоспу. Був тямущим, це впало в око керівництву, яке й довірило йому посаду завідуючого СТФ, пізніше - бригадира комплексної рільничої бригади. За високі врожаї цукрових буряків, яких досягала його ланка, Марко Мефодійович навіть був нагороджений урядовою нагородою.

Перед виходом на пенсію очолював будівельну бригаду, в якій тривалий час працював і після виходу на заслужений відпочинок.

Все життя Марка Мефодійовича пов’язане із землею - з полями та посівами сільськогосподарських культур. Людина зі щирою душею і відкритим серцем, завжди ділився досвідом з молодшими господарями. Давав настанови,  рекомендації, його можна було і під 90 років побачити біля хлібної ниви, де прогнозував урожай поточного року.  

Голова СФГ «Зеніт» Віктор Подкич завжди є бажаним гостем у хаті доброго господаря. За можливості, Віктор Володимирович робить для нинішнього ювіляра екскурсії по посівах культур, демонструє йому роботу сучасної техніки, ділиться радощами про свої здобутки.

Зараз Марко Мефодійович живе один, доглядає за ним донька Тамара Марківна зі своїм чоловіком. Але сьогодні у будинку іменинника було гамірно: привітати ювіляра зі 100-літнім ювілеєм прийшло-приїхало чимало гостей! Серед них – міський голова Станіслав Джусь, староста Валентина Демченко, голова СФГ «Зеніт» Віктор Подкич. За традицією, ювіляру вручили квіти, запашний коровай, смаколики (люб’язно передані подружжям Сергія та Марини Трибрат), подарунки; крім того, за рішенням виконкому - матеріальну допомогу.

Побажаймо всією громадою імениннику міцного здоров’я і стійкості духу! Нехай не лякає Марка Мефодійовича велика цифра, а, навпаки, надихає сміливо робити кроки у нове століття свого життя. З роси і води, шановний ювіляре!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень