Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Розповідаємо про екологічні проєкти Глобинської громади: с.Пироги

Дата: 10.06.2024 14:06
Кількість переглядів: 137

Фото без описуПирогівський родинний екокуточок (№ 57)

https://smartregion.pl.ua/ei/projects/6/57

У селі Пироги Кременчуцького району проживає 710 жителів.  Тут створено громадську організацію «Пирогівські Рибалки» - з метою захисту водного об’єкту від подальшого забруднення та дій браконьєрів. Але нині громадські активісти спостерігають недостатній рівень екоосвіти місцевих жителів, особливо пасажирів проїжджого транспорту, так як село знаходиться вздовж автошляху Хорол-Семенівка-Кременчук з надзвичайно пожвавленим рухом та великим пасажиропотоком.

Окрім цього, в центрі населеного пункту, в парковій зоні, розташовано приміщення будинку культури, для проведення капітального ремонту якого потрібні значні вкладення. Тому з безпекових, естетичних, екологічних міркувань фасад приміщення бажано закрити банером із екозмістом.

Отже, для збереження довкілля, створення територій відпочинку та стимулювання поширення екологічних аспектів варто облаштувати куточки з екопросвітницьким спрямуванням. Навіть більше, ініціативні мешканці села прагнуть до покращення умов життя, а саме -  створення місця для відпочинку громадян всіх вікових категорій. Важливим елементом цього місця має бути саме екологічний аспект.

Мета проєкту - підвищення рівня екоосвіти шляхом проведення робіт з благоустрою існуючої паркової зони, еколого-естетичне оформлення фасаду приміщення будинку культури поблизу автошляху територіального значення із встановленням малих архітектурних форм для забезпечення більш комфортного відпочинку жителів села різних вікових категорій, пасажирів проїжджого транспорту.
Проєктом пропонується визначити та провести благоустрій в парковій зоні села, естетично-екологічно оформити фасад колишнього будинку культури, встановлення альтанок, лавок та двох гойдалок, контейнерів для збору пластика, урн з роздільним збором сміття та смітничок для дитячих майданчиків. Також передбачається проведення робіт з озеленення земельної ділянки (в тому числі замість видалених сухостійних та аварійних дерев), насадження квітників.

Прохаємо підтримати проєкт!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень