Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Податкова інформує

Як та на яку дату, за яким валютним курсом проводиться розрахунок суми ПДФО з іноземного доходу, сплаченого за межами України, на яку зменшується сума річного податкового зобов’язання, з метою заповнення рядка 18 розділу V декларації про майновий ста

Порядок оподаткування доходів фізичних осіб визначено розд. IV Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року №2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ), відповідно до п.п. 163.1.3 п. 163.1 ст. 163 якого об’єктом оподаткування податком на доходи фізичних осіб (далі – ПДФО) резидента є іноземні доходи – доходи (прибуток), отримані з джерел за межами України.

08:57 15.02.2024

Запитували? Відповідаємо!

У яких випадках фізична особа звільняється від обов’язкового подання податкової декларації про майновий стан і доходи?

08:49 14.02.2024

В які терміни фізична особа подає податкову декларацію про майновий стан і доходи за звітний (податковий) рік та сплачує задекларовану нею суму податкових зобов’язань?

Відповідно до п.п. 49.18.4 п. 49.18 ст. 49 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ), податкова декларація про майновий стан і доходи (далі – Декларація) подається за базовий звітний (податковий) період, що дорівнює календарному року для платників податку на доходи фізичних осіб, у тому числі самозайнятих осіб – до 1 травня року, що настає за звітним, крім випадків, передбачених розд. IV ПКУ. Підстави для нарахування податкової знижки із зазначенням конкретних сум відображаються платником податку у річній Декларації, яка подається по 31 грудня включно наступного за звітним податкового року (п.п. 166.1.2 п. 166.1 ст. 166 розд. IV ПКУ).

10:12 12.02.2024

Електронна черга в Центрах обслуговування платників!

У Головному управлінні ДПС у Полтавській області повідомляють, що тримаючи вектор на поліпшення якості та умов надання послуг платникам, Державна податкова служба України продовжує перетворення на цифровий сервісний орган. Внаслідок оновлення і модернізації програмно-апаратного комплексу Контакт-центру ДПС запроваджено дистанційний запис для отримання послуг в Центрах обслуговування платників (далі – ЦОП) – електронну чергу.

09:02 22.01.2024

Майже 10 тисяч програмних РРО зареєстрували суб’єкти господарювання Полтавщини у 2023 році

У Головному управлінні ДПС у Полтавській області повідомляють, що  з початку 2023 року представники бізнесу Полтавщини зареєстрували 9 682 програмних реєстратора розрахункових операцій (ПРРО) та  3 935 класичних реєстраторів розрахункових операцій (РРО).

10:41 18.01.2024

Податківці Полтавщини зафіксували чергове порушення:  в полі зору кав’ярні 

Працівниками управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Полтавській області постійно здійснюється моніторинг діяльності суб’єктів господарювання сфери торгівлі та громадського харчування, систематично здійснюється аналіз інформації про обсяги розрахункових операцій   та електронних копій розрахункових документів. За результатами доперевірочного аналізу фахівців податкової зацікавила діяльність фізичної особи-підприємця платника єдиного податку, який надає послуги у сфері громадського харчування у м. Полтаві. Наявна інформація про можливі порушення законодавства стала підставою для призначення та проведення фактичної перевірки однієї з «брендових» кав’ярень всеукраїнської мережі. У ході проведення перевірки встановлено факти мінімізації обсягів розрахункових операцій шляхом проведення їх на неповну суму через програмний реєстратор розрахункових операцій. Також встановлено використання даним суб’єктом праці найманого працівника без належного оформлення трудових відносин відповідно до закону. За результатами проведеної перевірки до суб’єкта господарювання за виявлені порушення, в установленому законом порядку, будуть застосовані штрафні (фінансові) санкції орієнтовною сумою 81,0 тисяча гривень.  Матеріали щодо встановленого порушення вимог законодавства про працю скеровано для розгляду та прийняття відповідного рішення до Північно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці. Головне управління ДПС у Полтавській області черговий раз акцентує увагу суб’єктів господарювання на необхідності дотримання вимог Закону України від 06.07.1995 №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг»   (зі змінами та доповненнями), при здійсненні торгівельної діяльності, а офіційне оформлення трудових відносин – гарантія трудових і соціальних прав працівників, підвищення їх ініціативності та мотивації.                                                        Головне управління ДПС у Полтавській області

12:33 12.01.2024

Щодо порядку проведення розрахунків у безготівковій формі

Головне управління ДПС у Полтавській області нагадує, що на виконання вимог частини двадцять дев’ятої статті 38 Закону № 1591 «Про платіжні послуги» Кабінетом Міністрів України прийнято постанову від 29 липня 2022 року № 894 «Про встановлення строків, до настання яких торговці повинні забезпечити можливість здійснення безготівкових розрахунків (у тому числі з використанням електронних платіжних засобів, платіжних застосунків або платіжних пристроїв) за продані ними товари (надані послуги)» (далі – Постанова № 894).           Так, 1 січня 2024 року вступає в дію підпункт 2 пункту 1 Постанови № 894, який розширює коло суб’єктів господарювання, що в обов’язковому порядку мають забезпечити можливість здійснення безготівкових розрахунків за продані ними товари (надані послуги).

09:56 11.01.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень