A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Проведена робота відділом комунального майна і закупівель виконавчого комітету міської ради протягом 2017 року

Дата: 08.02.2018 09:37
Кількість переглядів: 793

На протязі минулого періоду працівниками відділу організовано та проведено 102 тендерні процедури:

1       – англомовні відкриті торги

30     – відкриті торги

4       – переговорна процедура

2       – допорогові закупівлі

67     – звіт про укладений договір

На веб-порталі Уповноваженого органу через електронний майданчик опубліковано 342 позиції плану закупівель.

У ході здійснення публічних закупівель проведено 246  засідань тендерного комітету з підготовкою, оформленням та оприлюдненням протоколів.

Працівниками відділу на відповідність вимогам встановленим Замовником у тендерній документації по предмету закупівлі розглянуто  72 тендерні пропозиції  Учасників. Надано 7 відповідей та роз’яснень учасникам щодо змісту тендерної документації.  

Підписано  26 договорів по результатам проведених закупівель.

Роботи проведені з врахуванням виділених  23 084 802 гривні економія коштів за результатами проведення торгів становить 1 533 325 грн.

В результаті чого з дотриманням вимог законодавства у сфері публічних закупівель із застосуванням електронної системи закупівель для потреб громади придбано товари, роботи та послуги, а саме:

Міські автобуси – 4 шт.

Спортивні майданчики – 4 одиниці.

Трактор МТЗ-82 –  1 шт.

Сміттєвоз для КП «Глобинське» Глобинської об’єднаної міської територіальної громади –  1 шт.

Спеціалізовані санітарні автомобілі для потреб первинної медико-санітарної допомоги Глобинської об’єднаної територіальної громади –  2 шт.

Глибинні насоси  –  4 шт.

Легковий автомобіль  

Причіп тракторний

Контейнери для ТПВ і втор сировини –  24 шт.

Природний газ

Замовлено розроблення проекту землеустрою щодо встановлення (зміни) меж міста Глобине Глобинського району Полтавської області;

Ремонт дорожнього покриття по вулиці Космонавтів в м.Глобине;

Ремонт дорожнього покриття по вулиці Заводська в м.Глобине;

Ремонт  дорожнього покриття по вулиці Володимирівська в м.Глобине;

Реконструкція будівлі, що знаходиться по вул. Травневій 4 в м. Глобине для розміщення міського ЦНАПу, з застосуванням енергозберігаючих технологій;

Капітальний ремонт дорожнього покриття вул. Бубнарівська (на ділянці від вул. Гагаріна) в м. Глобине;

Додаткові роботи на об’єкті «Реконструкції ДНЗ "Сонечко" з застосуванням енергозберігаючих технологій по вул. Центральна, 21 в с. Жуки Глобинського району, Полтавської області;

Додаткові роботи на об’єкті  «Реконструкції будівлі, що знаходиться по вул. Травневій, 4 в м. Глобине для розміщення міського ЦНАПу з застосуванням енергозберігаючих технологій»;

Додаткові роботи на об’єкті  «Реконструкції каналізаційного напірного колектора і КНС на комунальній каналізаційній системі «Цукрозавод» в м.Глобине, Полтавської області».

Відповідно до повноважень відділу комунального майна і закупівель виконавчого комітету Глобинської міської ради, одним із направлень є робота  по виявленню безхазяйного майна та відумерлої спадщини .

В плані роботи минулого періоду, працівниками відділу проводилась робота з виявлення безхазяйного житла на території населених пунктів громади, а саме  м. Глобине, сіл Новомосковське, Кордубанове, Бабичівка, Бориси, Жуки, Жорняки, Коломицівка, Павлівка, Новоселівка, Опришки, Битакове Озеро, Мар'їне, Пироги, Яроші.

Опрацьована  інформація отримана від виконуючих обов’язки сільських старост по наявності  безхазяйного майна та відумерлої спадщини на їх території.

Невідкладно перевіряються факти інформування громадянами про покинуті та занедбані будинки та квартири в межах території громади.

На протязі року проведено обстеження безгосподарських будинків в м. Глобине  по вулиці Лялі Убийвовк, Зої Космодем’янської, Центральній, Володимирівській, Рєпіна, Лесі Українки, Бубнарівській, Свердлова, по вулиці Грабарківській с. Новодорожнє.   

Виявлено безгосподарні будинки та квартири: в м. Глобине пров. Чкалова, 5; с. Кордуванове Незалежності, 3; с. Устимівка, вул. Академіка Вавилова, 15.

У 2017 році згідно рішення суду визнано безхазяйним житлом будинок за адресою: м. Глобине, вул, Володимирівська 22.

Оформлено право власності на квартири 3, 4, 7 та 8 в будинку, що розташований по вулиці Центральній, 15 в м. Глобине. На даний час проводиться процедура що до можливості безперешкодного доступу до квартир.

Скликано та проведено з оформленням відповідних протоколів 5 засідань громадської  комісії з житлових питань при виконавчому комітеті Глобинської міської ради.

Спеціалістами  відділу проведено 138  прийомів  громадян з житлових питань.

Слід  наголосити  на  тому, що право власності є непорушним і ніхто   не  може  бути  протиправно  позбавлений  цього  права  чи обмежений   у  його  здійсненні  (стаття  321  Цивільного  кодексу України).  Конституція також гарантує власнику  його  право, закріплюючи норму, відповідно до якої ніхто не  може  бути  протиправно  позбавлений свого майна інакше, як за рішенням суду. Тому перш за все для визнання майна безхазяйним необхідно встановити наявність чи відсутність власника в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно. У разі відсутності інформації - надсилається запит до комунального підприємства «Кременчуцьке міжміське бюро технічної інвентаризації Полтавської обласної ради». За 2017 року направлено 104 запитів по виявленню безхазяйного майна, але всі вони залишаються нерозглянутими.

Відповідно до статті 1277 Цивільного кодексу України у разі відсутності спадкоємців за заповітом і за законом, усунення їх від права на спадкування, неприйняття ними спадщини, а також відмови від її прийняття суд визнає спадщину відумерлою за заявою відповідного органу місцевого самоврядування за місцем відкриття спадщини.

Заява про визнання спадщини відумерлою подається після спливу одного року з часу відкриття спадщини. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини.

Відповідно до статті 335 Цивільного кодексу України безхазяйною є річ, яка не має власника або власник якої невідомий. Безхазяйні нерухомі речі беруться на облік органом, що здійснює державну реєстрацію прав на нерухоме майно, за заявою органу місцевого самоврядування, на території якого вони розміщені. Про взяття безхазяйної нерухомої речі на облік робиться оголошення у друкованих засобах масової інформації.

Після спливу одного року з дня взяття на облік безхазяйної нерухомої речі вона за заявою органу, уповноваженого управляти майном відповідної територіальної громади, може бути передана за рішенням суду у комунальну власність.

Паралельно великий об’єм часу відділом комунального майна та закупівель виконавчого комітету використано на оформлення права власності на адмінбудівлі, ФАПи, клуби та інші споруди що були передані сільськими радами при об’єднанні. Це виготовлення технічних паспортів, підготовка та направлення запитів  в фонд Держмайна, БТІ та інші інстанції. На сьогодні оформлено  право власності на вісімнадцять об’єктів , п’ять на черзі , та на даний час, ще залишається в  роботі сімдесят чотири об’єкти.

Проведено 4 конкурси з відбору суб’єктів оціночної діяльності для проведення експертної грошової оцінки земельних ділянок та незалежної оцінки об’єкта нерухомого майна комунальної власності.

Відділом було підготовлено 35 проектів до  рішень сесій  міської ради та 9 виконавчого комітету міської ради.

За участю відділу комунального майна і закупівель проводилась та проводиться інвентаризацію майна громади. Працівники відділу були залучені в роботі комісій по передачі майна в користування КП «Глобинське», відповідно складено та відпрацьовано 17    актів приймання передачі майна.

 

Начальник відділу комунального майна
і закупівель виконавчого комітету                                                                   А.І. Головаш

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень