A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

15 ЛЮТОГО – ДЕНЬ ВШАНУВАННЯ УЧАСНИКІВ БОЙОВИХ ДІЙ НА ТЕРИТОРІЇ ІНШИХ ДЕРЖАВ

Дата: 15.02.2018 14:29
Кількість переглядів: 957

Війна – це завжди трагедія і звитяга сотень тисяч людей, мужність, доблесть і героїзм, кров і біль, душевні страждання і втрати, незагоєні рани та біль її учасників. Різні часи, різні масштаби, різна зброя (від кам'яної сокири до міжконтинентальної ракети) - та лишається сутність. Адже так чи інакше, війна — це лихо, незалежно від того, визвольна вона чи загарбницька, бо страждають прості люди, плачуть матері і вдови, зростають сиротами діти.

Так склалося, що вірним синам України довелося брати участь в бойових діях на території інших країн, далеко від рідного краю. З болем в серці ми згадуєм мужніх, сміливих юнаків та чоловіків, які полягли в тій, не такій вже й далекій, війні в Афганістані.

Троє юнаків з Глобинської громади не повернулися з тієї війни.  Це двадцятирічний Олександр Книш з Пирогів, вісімнадцятирічний житель міста Глобине Ігор Павлик та дев’ятнадцятирічний глобинець Анатолій Скиба. Та пам'ять про цих  молодих воїнів, їх вірність військовому обов’язку жива, як свідчення їх героїзму та мужності.

Саме сьогодні, 15 лютого, біля пам’ятного знаку учасникам бойових дій в Афганістані зібралися всі небайдужі жителі міста Глобине, керівництво району та міста, а також ті, хто на собі відчув увесь біль, жах та страхіття афганського пекла аби вшанувати пам’ять героїв, які поклали своє життя у тій страшній війні.

Про біль втрат, повагу до тих, хто з честю і доблестю своїх батьків і дідів, без перебільшення героїчно стають в самий центр гарячої бойової точки в різних куточках світу і гідно намагаються утримати або погасити конфліктну ситуацію, яку вирішити мирним шляхом немає ніякої можливості, говорили, звертаючись до присутніх, голова Глобинської районної державної адміністрації Вадим Данилевський та Глобинський міський голова Станіслав Джусь, керівник районної організації афганців Володимир Мигаль.

Присутні на мітингу, поділяючи весь біль з тими, хто втратив на цій війні своїх рідних і близьких, дітей і чоловіків, віддаючи данину поваги всім учасникам подібних подій, вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих героїв та поклали квіти до пам`ятного знаку.

Фото без опису

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень