A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Господарка хлібних ланів

Дата: 05.04.2018 17:08
Кількість переглядів: 920

5 квітня 2018 року в приміщенні Глобинської філії «Загальноосвітня школа І-ІІ ступенів №4» Глобинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №5  було проведено круглий стіл за участю керівників Глобинської міської ради, представників відділу освіти міськвиконкому, керівництва та педагогів-господарів  навчального закладу, працівників  колишнього колгоспу імені Мічуріна, громадськості  та представників ЗМІ.

Темою розгляду  круглого столу було обговорення питання щодо присвоєння    Глобинській філії «Загальноосвітня школа І-ІІ ступенів №4» Глобинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №5  почесного імені Заслуженого агронома України Ганни Андрієнко.

З початком роботи   форуму його учасників привітав Глобинський міський голова Станіслав Джусь, який відзначив, що вирішення питання присвоєння почесного імені навчальному закладу проводиться в правовому полі з дотриманням вимог чинного законодавства, а при прийнятті остаточного рішення,  будуть враховані всі побажання та пропозиції які надійдуть від громадян.

Міський голова наголосив, що така неординарна подія – присвоєння почесного імені Заслуженого агронома України Ганни Андрієнко навчальному закладу – викликала інтерес та спонукала до участі у обговоренні не лише жителів громади, а й громадян як проживають в м. Полтаві, Хоролі та інших населених пунктах Полтавщини. 

Завідувач  філії  Слюсар Вікторія Анатоліївна, як представник ініціаторів внесення пропозиції про присвоєння навчальному закладу почесного імені,  провела відеопрезентацію, присвячену життю та виробничій діяльності головного агронома колгоспу імені Мічуріна Ганни Андрієнко.

Своїми спогадами про славетного агронома, роздумами про її великий внесок в розбудову рільничої галузі колективного господарства  з присутніми поділився директор ТОВ АФ «Мічуріна» Володимир Шкірко.

Дослідженням виробничої, громадської та політичної діяльності Ганни Андрієнко тривалий час займалася вчитель історії  Ольга Безугла. На її переконання,  одним із чинників успішної діяльності колгоспного агронома було те, що в колгоспі імені Мічуріна склався чудовий тандем двох керівників господарства - голови колгоспу Василя Єрофейовича Курченка та головного агронома господарства Ганни Петрівни Андрієнко. Життєва мудрість керівника господарства,  який надавав  підтримку починанням та творчому пошуку агронома Ганни Андрієнко,  дозволив господарству досягти небачених раніше врожаїв на глобинських ланах.

Цікавими та пізнавальними були виступи і інших учасників круглого столу. Не міг від хвилювання стримати своїх емоцій від почутих добрих слів про свою маму  Ганну Андрієнко і її син Володимир Андрієнко. Він зазначив, що тільки ставши дорослим  задумався над тим стільки встигала всього зробити його мати: сім’я завжди була охоплена її турботою та піклуванням. Завжди в домі були смачні страви, спечений домашній хліб, доглянутий огород та господарство, чистий і випрасуваний одяг. І це при тому що вона повністю віддавалась роботі агронома. Тож поставало питання: коли вона все встигала?  Він розповів, що йому  доводилося і раніше чути  від колишніх працівників колгоспу імені Мічуріна багато позитивних відгуків про діяльність на посаді головного  агронома Ганни Андрієнко. Це завжди в нього викликало почуття гордості за  її вчинки та досягнення. Також, повідомив присутнім, що він та його брат Сергій Андрієнко не  заперечують щодо присвоєння навчальному закладу - Глобинській філії «загальноосвітня школа І-ІІ ступенів №4» Глобинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №5   імені Ганни Андрієнко.

Підводячи підсумки роботи круглого столу,  заступник Глобинського міського голови Галина Токаренко відмітила, що всі учасники заходу  підтримали пропозицію трудового колективу Глобинської філії «загальноосвітня школа І-ІІ ступенів №4» Глобинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №5  про присвоєння їх навчальному закладу почесного імені Заслуженого агронома України Ганни Андрієнко. Крім того, повідомила присутнім, що активно триває громадське обговорення. До Глобинської міської ради надійшло ряд звернень від відомих в минулому господарників, керівників, педагогів, які особисто знали Г.П.Андрієнко та які підтримують глобинців в їх намірах щодо присвоєння почесного імені знатного хлібороба навчальному закладу.

По закінченню роботи круглого столу, його учасники ознайомились з фотовиставкою «Господарка хлібних ланів», яка присвячена життю та трудовій діяльності Г.П.Андрієнко. З матеріалами фотовиставки присутніх ознайомив вчитель Глобинської філії «загальноосвітня школа І-ІІ ступенів №4» Глобинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №5  Валерій  Клусович.  Знайомлячи з фотовиставкою він, зокрема, відмітив, що особистість славетного агронома, її життєва позиція по досягненню поставлених цілей, її авторитет та визнання, як   результат   наполегливої праці  будуть гідним прикладом для учнів школи.  

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень