Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Україна без сміття - cортуємо сміття як в Європі!

Дата: 23.04.2018 11:02
Кількість переглядів: 1307

Розвиток економіки та збільшення обсягів споживання різноманітних товарів неодмінно спричиняють накопичення сміття. Його потрібно десь зберігати, а це великі земельні площі й небезпека для довкілля, або ж переробляти й виготовляти нові речі.

Питання повторного використання сміття поставало майже в усіх країнах Європейського Союзу. Одним з показових прикладів є Швеція. Там захоронюють лише 1-4% усіх твердих побутових відходів. Понад 96% спрямовують на перевиробництво чи утилізують в інший спосіб. Україна нині на початку цього шляху. Тут правильно утилізують лише 5% відходів. Тож, нам є над чим працювати.

Можливо, саме тому об’єднана рада старшокласників Глобинщини «Мрія» вирішили власноруч змінити екологічну ситуацію в місті.

20 квітня 2018 р. з нагоди Всесвітнього Дня довкілля, за фінансової підтримки Глобинської міської ради, діти оголосили старт проекту "Україна без сміття", вийшовши  на вулиці рідного міста Глобине, з метою залучити населення брати участь в акції. Діти роздавали буклети, наліпки, розповідали людям, як сортувати відходи і для чого це потрібно. Більшість людей  підтримували ініціативу школярів. «Якщо ми зможемо залучити і переконати населення до сортування, це буде найкращим результатом нашого проекту, – кажуть учні. - Але ми впевнені, що поступово самі люди усвідомлять: сміття потрібно сортувати, а не бездумно викидати».  У школярів Глобинської громади  слова не розходяться з ділом. Майже у всіх навчальних закладах встановлені смітнички,   виготовлені із підручних матеріалів, для роздільного збирання побутових відходів. Завдяки цьому учні дізнаються, що сміття можна розділити на різні види: пластик, метал, скло, папір, поліетилен. Школярі розказують  батькам, друзям, знайомим  для чого потрібно сортувати  сміття та яка з цього може бути користь країні, школі та кожній окремій людині. 

 

Голова центру преси та інформації
об’єднаної ради старшокласників
Глобинщини «Мрія»
Сідоренко Ірина
 
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
 
 

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень