A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Квіти до могил героїв

Дата: 08.05.2018 13:37
Кількість переглядів: 989

В Глобинській громаді стало доброю традицією в дні відзначення Дня пам’яті і примирення, визволення Глобинщини від фашистської окупації покладати квіти до могил, де поховані воїни-герої, що боронили та визволяли рідну землю від ворога.

Ось і цього разу, 8 травня 2018 року, керівники району: Володимир Сьомін та Інна Авраменко,  Глобинський міський голова Станіслав Джусь, голова районної ради, воїн-фронтовик Другої світової війни Іван Мошляк відвідали місця поховань воїнів, що загинули під час оборонних боїв в 1941 році, при визволенні у вересні 1943 року та померли від ран в 1943-1944 роках в  військових госпіталях міста Глобине, і які поховані на Центральному та старому Воїнському цвинтарях міста Глобине.

Керівники району та міста, ветеран війни поклали червоні гвоздики до підніжжя братських могил воїнів 38-армії, що загинули у вересні 1941 року в м. Глобине, воїнів, що померли від ран у військових шпиталях міста в 1943-1944 роках та до підніжжя обеліска, де поховані наші земляки – учасники антифашистського руху опору та особи єврейської національності на Центральному цвинтарі. Вшанували, також, пам'ять воїнів, померлих восени 1943 - взимку 1944 року від ран у військових госпіталях, що розміщувались в заводській частині міста, які поховані на старому Воїнському цвинтарі.

Цього ж дня керівники району та громади побували і в с.Черевані, де на місцевому Череванівському цвинтарі поклали квіти до могили Героя Радянського Союзу Василя Хильчука та могили померлого учасника АТО – Євгена Борильченка.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень