A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Перспективи пасажирських перевезень в громаді

Дата: 22.05.2018 20:19
Кількість переглядів: 1139

Фото без опису21 травня 2018 року в залі засідань Глобинської міської ради відбулося засідання конкурсного комітету по перевезенню пасажирів на автобусних маршрутах загального користування на території Глобинської громадиї, яке проводив  голова  комітету, заступник Глобинського міського голови Олександр Артюшенко. Питання які розглядалось на засіданні стосувались стану та організації   пасажирських перевезень  на території Глобинської громади.

Директор КП «Глобинське» Анатолій Шаповал проінформував присутніх про роботу комунального підприємства з проведення пасажирських перевезень на автобусних маршрутах № 1, 5, 7, 8 та 9. На жаль,  на сьогодні всі ці маршрути є збитковими  через незначну кількість громадян, які користуються послугами пасажирських перевезень. В зв’язку з цим комунальне підприємство має чималі збитки від такої діяльності. Так, Анатолій Шаповал зазначив, що собівартість пасажирських перевезень найвища на маршрутному перевезенні №1 (вул. Державності-вул. Володимирівська). При вартості проїзду 4,5 грн. на перевезення одного пасажира фактично витрачається – 19 грн., тобто в 4,2 рази більше  від встановленого тарифу. І це  щоб, як кажуть вийти на нуль. Тобто, без збитків, але й без прибутку.

Не краща ситуація  з перевезенням пасажирів  на інших маршрутах: №9 (Глобине-Семимогили) – збитковість становить 14 грн. на перевезенні одного пасажира, №7 (Глобине-Новомсковськ) – 11 грн., Найменш збитковим є маршрутні перевезення на кільцевому маршруті №5. Тут збитки становлять 2,5 грн. при  перевезенні одного пасажира. На маршруті №8 (Глобине-Бориси),  при теперішній вартості проїзду з с.Бориси  до м. Глобине – чи в зворотному напрямку    13,5 грн., а  фактично затрачується на перевезення одного пасажира майже 30 грн.

Під час обговорення даної інформації вирішено вжити заходів до   зменшення збитковості від здійснення КП «Глобинське» перевезення пасажирів  на території громади. Зокрема, внесено пропозицію про зміни у графіку руху автобусів по маршрутах №5 та №8 на літній період та доручено керівнику КП «Глобинське» провести економічно обґрунтовані розрахунки вартості проїзду на маршрутах №7 та №8. Одночасно, прийнято рішення після закінчення строку дії договору по здійсненню перевезень по маршруту №1, припинити перевезення пасажирів на даному маршруті.

Також, прийнято рішення про оголошення конкурсу на здійснення перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування №2, №4 та №8. При цьому, згідно умов конкурсу  перевізники повинні забезпечити загальну  кількість пасажирських місць в автобусах не менше 25, загальну кількість автобусів на одному маршруті - 1, клас автобуса –ІІ та дату першої реєстрації автобусів не раніше 2008 року.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень