A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Відбулося засідання виконавчого комітету міської ради

Дата: 10.07.2018 16:42
Кількість переглядів: 1153

10 липня 2018 року відбулося засідання виконавчого комітету Глобинської міської ради, яке пройшло під головуванням міського голови Станіслава Джуся. У ході засідання розглянуто низку важливих питань.

Першим розглянули питання про встановлення тарифів на водопостачання та водовідведення для всіх категорій споживачів, що надаються КП «Глобинське». Головний економіст КП «Глобинське» Світлана Рибалко повідомила, що водопостачання та водовідведення є суспільно необхідними послугами, що займають левову частку в структурі доходів та витрат комунального підприємства. КП «Глобинське» надає послуги водопостачання мешканцям м.Глобине, с.Семимогили, с.Кордубанове, с.Шепелівка, с.Новомосковське, с.Черевані, с.Пироги, с.Яроші та іншим. Загальна протяжність водопровідних мереж близько 70 км. Підприємство обслуговує 37 артезіанських свердловин. Надає послуги водопостачання 4600 абонентам населення, 26 бюджетним установам та 67 іншим споживачам.

Загальна протяжність каналізаційних мереж складає 9,6 км. Підприємство обслуговує 4 відокремлені каналізаційні мережі у мікрорайонах «Авіамістечко», «Цукровий завод», «Росія» та «ЦРЛ». Надає послуги водовідведення 691 абоненту населення, 2 бюджетним установам та 2 іншим споживачам.

Згідно зі статтею 31 Закону України „Про житлово-комунальні послуги” тарифи на житлово-комунальні послуги повинні бути прибутковими. Затвердження тарифів на житлово-комунальні послуги нижчими від розміру економічно-обґрунтованих витрат на їх виробництво без відповідного відшкодування не допускається (п.6 ст.31 Закону України «Про житлово-комунальні послуги»).

Тарифи на послуги водопостачання та водовідведення не переглядались близько 3-х років і їх розміри не відповідають економічно-обґрунтованим витратам на надання даних послуг, оскільки для новоствореного підприємства КП «Глобинське» прийнято рішення затвердити тарифи у розмірах передбачених рішенням 54 сесії 6 скликання № 345 від 24.06.2015.

За 1 квартал 2018 року рівень відшкодування фактичної вартості послуг за затвердженими тарифами склав:

  • на водопостачання для населення - 51,2%;
  • на водовідведення для населення - 56,4%.

Саме тому на сьогодні виникла нагальна потреба у збільшенні розмірів тарифів на дані види послуг, оскільки за період дії цих тарифів значно подорожчали енергоносії, матеріали, послуги, запчастини та паливо-мастильні матеріали для ремонту та обслуговування водопровідної мережі, збільшився рівень мінімальної заробітної плати та відповідно нарахування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на заробітну плату.

Тарифи на послуги водопостачання та водовідведення розраховані з дотриманням вимог «Порядку формування тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення» затвердженого постановою КМУ №869 від 01.06.2011 «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги» зі змінами та доповненнями.

Після жвавого обговорення члени виконкому більшістю голосів прийняли рішення про встановлення нових розмірів тарифів на послуги  водопостачання та відведення по КП «Глобинське» з 01 вересня 2018 року, згідно якого встановлені наступні тарифи на послуги для населення та інших споживачів з дотриманням порядку ухвалення рішення про зміну тарифів на житлово-комунальні послуги:

Водопостачання :

для населення та гуртожитків, житлова площа яких використовується для проживання населення, бюджетних організацій у розмірі - 13,77 грн. за 1 куб. м. води; для інших споживачів (приватних підприємств, підприємств та організацій не бюджетної сфери) у розмірі - 17,05 грн. за 1 куб. м. води.

Водовідведення (каналізація):

  • для населення та гуртожитків, житлова площа яких використовується для проживання населення, бюджетних організацій у розмірі - 13,43 грн. за 1 куб. м. води;
  • для інших споживачів (приватних підприємств, підприємств та організацій не бюджетної сфери) у розмірі - 16,63 грн. за 1 куб.м. води.

 (у тарифах враховано ПДВ).

 

У ході засідання члени виконкому заслухали звіт про роботу комісії по розгляду питань щодо надання одноразової адресної грошової допомоги громадянам Глобинської  міської територіальної  громади за І півріччя  2018 року, інформацію про підсумки роботи зі зверненнями громадян, які надійшли до виконкому Глобинської міської ради за перше півріччя 2018 року, розглянули питання про затвердження розпоряджень міського голови та інші.

За результатами розгляду звернень фізичних і юридичних осіб щодо підчистки та видалення зелених насаджень на території Глобинської об’єднаної територіальної громади, актів обстежень зелених насаджень, що підлягають видаленню, виконавчим комітетом прийнято відповідне рішення.

Серед планових питань, які розглянув виконавчий комітет, також було питання про надання одноразової адресної грошової допомоги жителям громади.

З усіх питань порядку денного прийнято відповідні рішення.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


Коментарі:

Анонім
2018-07-11 16:09:21

А якість та подача води яка? Чому б не прораховувати кожного місяця за дані послуги є вода платим немає ні

Пилипeнко Вікторія
2018-07-11 00:01:11

Головний аргумeнт ? давно нe підвищували тарифи ? аж цілих 3 роки!!!).... ми можливо в воду іони сeрeбра додають? Скільки можна з людeй останню шкуру дeрти? Апeлюєтe процeнтами достовірність яких хто зможe підтвeрдити?

Пилипeнко Вікторія
2018-07-11 00:01:03

Головний аргумeнт ? давно нe підвищували тарифи ? аж цілих 3 роки!!!).... ми можливо в воду іони сeрeбра додають? Скільки можна з людeй останню шкуру дeрти? Апeлюєтe процeнтами достовірність яких хто зможe підтвeрдити?

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень