A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Збалансоване харчування – запорука здоров’я

Дата: 09.08.2018 16:22
Кількість переглядів: 1424

Фото без описуЩо робити для того, щоб наші діти були здоровими? Це питання так часто турбує нас дорослих….

Раціональний режим харчування та збалансованість раціону є основними умовами для нормального росту і розвитку дитини дошкільного віку, підвищення опору дитячого організму до захворювань,   адже в перші роки життя формуються всі життєво важливі системи людини. Саме тому завдання щодо  організації харчування вихованців закладів дошкільної освіти є одним з пріоритетних в роботі   Глобинської міської ради та відділу освіти виконавчого комітету. 

 

В 2017 році були проведені 4 тендерні процедури по закупівлі м’яса, масла, молока, печінки яловичої, за результатами яких переможцями стали  ФОП Сергієнко  Володимир Іванович  та Товариство з обмеженою відповідальністю «Світ продуктів».  ФОП Сергієнко  Володимир Іванович, згідно укладених договорів, мав постачити в дошкільні заклади   молоко на суму 460230,00 грн., м’ясо  - на  437760,00 грн., печінку - на  13950,00 грн., а «Світ продуктів» -   масло на суму 398700,00 грн. Протягом договірної співпраці з вищевказаними учасниками були складені десятки претензій та актів щодо постачання і відповідно повернення неякісної продукції, сировина надходила невчасно, її доставка  здійснювалася не спеціалізованим автотранспортом.

 

З  метою усунення недоліків в забезпеченні закладів освіти безпечними продуктами, ефективного  і прозорого використання бюджетних коштів, а саме головне -  забезпечення дітей якісним, збалансованим  харчуванням, міською радою спільно з відділом освіти було прийнято рішення про впровадження у 2018 році послуги з організації гарячого харчування.  Переможцем тендерних торгів стала  ФОП Борисенко Надія Анатоліївна, яка понад  10 років надає таку  послугу дітям, потерпілим в наслідок Чорнобильської катастрофи, у навчальних закладах розташованих на території радіоактивного забруднення.

Свою діяльність на території Глобинської ОТГ Борисенко Н.А. розпочала 21 червня з укладення договорів з місцевими виробниками, а саме з підприємствами  торгової марки  «Глобино», СФГ «Агросвіт - СВ» та ін. на постачання ряду продуктів харчування

На сьогоднішній день в закладах  дошкільної освіти  страви готуються з  якісної  та сертифікованої  сировини: м’яса, печінки, риби мороженої, масла вершкового, сиру твердого та кисломолочного, молока та ін., згідно  перспективного двотижневого меню,  погодженого з місцевим органом Держпродспоживслужби.       

Маємо надію, що впровадження послуги з організації гарячого харчування у закладах дошкільної освіти Глобинської міської ради покращить показники здоров’я дітей, адже 80% свого часу малеча перебуває в дитячому садку, а також створить умови для їх адаптації до сучасного життя.

 

Методист методичного кабінету

відділу освіти Глобинської міської ради                                           Людмила Обревко


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень