A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Визначна подія

Дата: 05.10.2018 13:13
Кількість переглядів: 1011

4 жовтня 2018 року на території Глобинської філії «Загальноосвітня школа І-ІІ ступенів №4 імені Заслуженого агронома України Ганни Андрієнко» Глобинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №5 сталася  визначна подія в історії цього навчального закладу. В цей день вранці перед ганком навчального закладу зібралися учні, педагоги та почесні гості: керівники громади, сільськогосподарських підприємств, ветерани колишнього колгоспу Мічуріна, представники місцевих засобів масової інформації,  щоб урочисто відкрити меморіальну дошку Заслуженому агроному України Ганні Петрівні Андрієнко.

 

З символічної сцени, якою на час проведення урочистостей став шкільний ганок,  з уст педагогів та учнів школи звучали  сторінки біографії  видатного агронома, віршовані слова про хліборобський талант та велич праці Ганни Петрівни Андрієнко.

 

Глобинський міський голова Станіслав Джусь та директор ПАФ «Урожай» Володимир Андрієнко, син  видатного хлібороба Ганни Андрієнко, провели урочисте відкриття меморіальної дошки, яку розмістили на центральній колоні входу до навчального закладу. Міський голова привітав присутніх з такою урочистою подією, коли на вшанування людини яка своєю  працею, своїм   хліборобським хистом та професійною майстерністю агронома-новатора прославила рідний край  високими врожаями сільськогосподарських культур на глобинських чорноземах,  на приміщенні навчального закладу  відкривають пам’ятну меморіальну дошку.

 

«Це дійсно історична подія для школи, - відмітив Станіслав Джусь, - це гідний приклад для наслідування учням. Свого часу до головного агронома колгоспу імені Мічуріна Г.П.Андрієнко в Глобине, щоб пересвідчитися в її досягненнях, перейняти та вивчити досвід  вирощування  високих врожаїв  зернових та технічних культур, приїздили вчені, професори, агрономи і з усіма ними вона щедро ділилась своїми вміннями та набутими знаннями. Її досвід вивчали та поширювали». Міський голова висловив сподівання,  що і учні навчального закладу, який носить ім’я знатного агронома,  здобудуть необхідні знання і де б вони не працювали докладуть своїх зусиль, щоб досягати  успіхів в праці та прославляти рідний край новими звершеннями на благо громади та України.

 

Миру, здоров’я та злагоди, здобутків і звершень  побажав присутнім Володимир Андрієнко. Запальним та хвилюючим був і виступ колеги Ганни Петрівни Андрієнко по хліборобському ремеслу, керівника АФ «Златопіль» Миколи Колісника. Для нього Г.П.Андрієнко - це приклад  самовідданої праці, успішного досягнення вершин хліборобської науки – «через 15 років по закінченню сільськогосподарського інституту отримала визнання та почесне звання Заслуженого агронома України». Побажав майбутнім поколінням – учням школи вчитися на її прикладі досягати здобутків у праці та житті.

 

По закінченню урочистої частини учасники заходу на вшанування пам’яті Заслуженого агронома України Ганни Андрієнко  поклали квіти  до щойно відкритої меморіальної дошки.

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень