A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

День села – свято злагоди

Дата: 10.10.2018 10:59
Кількість переглядів: 661

Традиція відзначати дні села з року в рік стає дедалі популярнішою. Проведення подібних заходів дозволяє жителям населених пунктів хоч на деякий час забути про щоденні турботи та цікаво провести дозвілля, до того ж активізує населення до участі у громадських заходах, сприяє вихованню любові до рідного краю, вчить поважати та цінувати місцеві звичаї і бути патріотом своєї маленької батьківщини та держави загалом.

Минулої суботи  День села відзначали в Устимівці. З нагоди свята в місцевому будинку культури (де, до речі, повним ходом іде капітальний ремонт) зібралися почесні гості — голова Глобинської ОТГ Станіслав Джусь, голова СФГ «Златопіль» Михайло Колісник, директор Устимівської дослідної станції рослинництва Юрій Харченко, староста Станіслав Живолуп. Від  гостей лунали вітання до дня села, з нагоди 75-ої річниці визволення Глобинщини від фашистських загарбників. З побажаннями добра, любові, довголіття вони звернулися до місцевих жителів. Настоятель Свято-Преображенської церкви села Бабичівка отець Богдан привітав усіх з Храмовим святом.

Про те, щоб устимівці та гості заходу відпочили серцем і душею, подбали учасники художньої самодіяльності. Під керівництвом завідувача місцевого будинку культури Олександра Пустовіта було підготовлено святкову концертну програму.

Тим часом на галявині перед будинком культури розташувалося кулінарне містечко. Підприємці з Глобиного частували селян шашликами та смаженими сосисками. Сергій Криндач приготував для односельців традиційний козацький куліш, а кухар з Устимівської дослідної станції Наталія Кійло частувала учасників свята варениками.

Для дітей організували безкоштовне містечко розваг. А ближче до вечора на молодь чекала святкова дискотека.

Того дня в Устимівці  довго не вщухали народні гуляння.

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень