A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Опришківська родина відсвяткувала День села

Дата: 18.10.2018 10:40
Кількість переглядів: 2801

«Хата моя, біла хата.

Рідна моя строна.

Пахне любисток і мята.

Мальви цвітуть вкрай вікна.

Хата моя, біла хата,

Казка тепла й доброти.

Стежка від тебе хрещата

В’ється в далекі світи»

 

Гарної осінньої днини, а саме 14 жовтня 2018 року на свято Покрови Пресвятої Богородиці, день Українського козацтва та день Захисника України опришківська родина святкувала День села.

День села - важлива і хвилююча подія для кожного сільського жителя. Це не просто свято, це свідчення єдності та самоорганізованості.

Майже все село та окружні села прийшли в цей святковий день аби разом в родинному колі відсвяткувати народження свого села.

Свято села розпочалося з 8-ї години ранку Святковим богослужінням в Свято-Благовіщенському храмі. Cлужбу проводив отець Володимир.

Наступним етапом було покладання квітів до Братської могили радянських воїнів.

Першими жителів села та гостей свята на подвірї Будинку культури привітав духовий оркестр «Роксолана» м.Кременчук.

І от зі сцени лунають перші слова пошани до людської праці, подяка за натруджені руки та бажання зробити своє село найкращим.

Чарівні ведучі Ніна Олексієнко та Олександр Литвиненко читали пестливі вірші про село та запросили на сцену для вітального слова Опришківського старосту Тетяну Садлівську, Глобинського міського голову Станіслава Джуся, земляка Народного депутата України Сергія Капліна та настоятеля Свято-Благовіщенського храму УПЦ Київського патріархату отця Володимира, які бажали селу злагоди, благополучччя та процвітання.

Опришківський староста висловила слова глибокої вдячності усім жителям за любов та вірність рідному селу, меценатам завдяки яким було проведено свято села, а саме:

директору ПСПОВ «Колос» Крюк В.К., голові СФГ «Лариса» Аврамчуку В.Г., голові СФГ «Бета» Бугайцю С.І., небайдужим жителям села Литвиненку М.О., Хоменку В.Л., Дардаку П.В., Асауленко О.М., Федченку С.А.

Подяками Глобинської міської ради за активну громадянську позицію, доброчинність та вагомий внесок у розвиток територіальної громади були нагороджені директор ПСПОВ «Колос» Крюк В.К. та сімейний лікар Опришківської АЗПСМ Клець В.В..

В цей урочистий день в Опришках вітали усіх, хто причетний до високого звання Захистника України, звання єдиного для всіх: від вкритих сивиною і увінчаних нагородами ветеранів, до молоді, яка лише нещодавно одягла військову форму.

Святковий настрій під час концерту створили гості свята Іванна Гаджега, Валерій Ганоцький, Наталія Шинкаренко, Олександр Поповичук, Сергій Левченко, Ростислав Галаган, танцювальні колективи «Астарта-Зорецвіт» та «Флорес», духовий оркестр «Роксолана» Кременчуцького педучилища.

Хвилиною мовчання в Опришках вшанували усіх загиблих у роки Другої світової, воїнів - афганців, Героїв Небесної Сотні, воїнів АТО, які віддали своє життя за мирне небо і спокій в Україні.

Малеча бавилася на батутах та великих надувних гірках встановлених біля будинку культури.

Працювала виїздна торгівля (кафе «Оазис» с.В.Кринки) із різноманітними смаколиками. В обідню пору біля сільського будинку культури зручно розташувалися опришківські газдині. Святково прибрані столи були накриті з розмахом. Такого розмаїття смаколиків Опришки ще не бачили: картопля дряпанка, деруни з м’ясом, голубці, канапки, щуки фаршировані, коропи запечені, пиріжки, галушки, вареники, тістечка та багато-багато іншого. Опришківські господині - найкращі.

Тож господині, пікантних страв майстрині. З вулиць Миру, Молодіжної, Партизанської, Садової, Степової, Яблуневої, Вишневої, Мелодійної, Гагаріна, Весняної, Спортивної, Набережної - постаралися на славу, щоб здивувати сусідів, гостей та односельців і їм це вдалося. Але від жінок не відставали й чоловіки - господарі. Мисливським колективом вони дружньо наварили рибної юшки приготували куліша та частували всіх бажаючих під запальні українські мелодії у виконанні Миколи Стьобайла та Миколи Магері.

Особливо позитивну атмосферу на святі створили Юрій Дерій та Олександр Поповичук, які змогли запалити серця відпочиваючих піснями у їх виконанні.

Заряд позитивної енергії, святкова та по-домашньому затишна атмосфера панувала на святі до самого вечора.

Такі свята дають громаді надію на краще життя і спонукають людей вірити в себе і у свої можливості.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень