A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Оплачувані громадські роботи – це не тільки робота для людини, а й користь для громади

Дата: 26.10.2018 09:46
Кількість переглядів: 688

Все більшої ваги на ринку праці сьогодні набувають оплачувані громадські роботи. Адже, участь незайнятого населення у таких роботах підвищує мотивацію до праці, підтримує матеріально та мінімізує утриманські настрої.

Керівництво та депутатський корпус міської ради усвідомлюють очевидну користь для громади від організації такого виду робіт. Щороку відділ розвитку житлово-комунального господарства та благоустрою виконавчого комітету міської ради розробляє та вносить для затвердження сесією міської ради Програму зайнятості населення, яка передбачає створення тимчасових робочих місць для мешканців громади. Цього року до оплачуваних робіт тимчасового характеру залучено 192 особи, що на 36% більше ніж торік.

Робітники з благоустрою протягом квітня-жовтня виконували роботи, що найбільше відповідають потребам громади: прибирання та впорядкування територій населених пунктів, очищення придорожніх смуг, ліквідація стихійних сміттєзвалищ, тощо.

Користь від організації оплачуваних робіт тимчасового характеру очевидна як для громади в цілому, так і для незайнятих громадян, які мають змогу відчути себе працездатними, повноцінними членами соціуму. Крім того, на осіб, зайнятих на громадських роботах, поширюються соціальні гарантії, включаючи право на пенсійне забезпечення. Період участі у таких роботах зараховується до трудового стажу. 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень