A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Зелений райський куточок, що поряд

Дата: 29.10.2018 16:11
Кількість переглядів: 944

З  метою  вивчення  історії  рідного  краю, історичних об'єктів, видового різноманіття і особливостей догляду за зеленими насадженнями, проведення профорієнтаційної роботи та з нагоди відзначення 125-річчя заснування Устимівського дендрологічного парку Устимівська дослідна станція рослиннитва запросила учнів Глобинської ОТГ на екскурсії до парку. Школярі мали можливість побувати на території парку державного значення, який зовсім поряд, за якихось десять кілометрів від райцентру Глобине, в селі Устимівка. Перебуваючи в зеленому райському куточку природи, діти познайомились із екзотами Північної Америки, Європи, Криму, Кавказу, Сибіру, Середньої Азії, Далекого Сходу, Китаю та Гімалаїв. На сьогодні колекція рослин дендропарку являє собою унікальне зібрання деревних та кущових порід, 80% яких складають лікарські рослини. Багато цікавого почули і побачили присутні.

Як повідомила молодший науковий співробітник, дендролог парку Білик Олена Миколаївна, Устимівський дендрологічний парк отримав статус загальнодержавного ще у 1983 році, хоча за своєю площею є найменшим в Україні. Тут росте  й найстаріша ялина з кроною у вигляді піраміди вік якої більше 100 років.

Рослини парку – цінний фонд для зеленого будівництва і лісового господарства не тільки Полтавської області, України  але й інших країн світу. Адже щорічно плоди та насіння багатьох рослин надсилають не тільки різним підприємствам нашої країни, але й за кордон.

Та головне, це естетична насолода, яку отримує людина, перебуваючи в парку, адже він заворожує собою в будь-яку пору року своїми фарбами, формами, співом птахів і таким чистим особливим повітрям.

Устимівський дендропарк справжній  скарб для садоводів і любителів, всіх закоханих у природу, тож ніхто не пожалкував про відвідини перлини, що поряд. Хочемо подякувати за організацію та запрошення директору Устимівської дослідної станції рослинництва Харченку Ю.В. а особливо, нашому екскурсоводу, дендрологу парку Білик Олені Миколаївні, за цікаві, змістовні, насичені історичними фактами, розповіді.

 

Методист відділу освіти

виконкому Глобинської міської ради                                                 Н.М.Сазонова

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

 Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень