A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Рівень задоволення соціальних потреб населення на постійному контролі

Дата: 08.11.2018 10:32
Кількість переглядів: 1082

Стан соціальної сфери та рівень задоволення соціальних потреб населення перебуває на постійному контролі керівництва громади. Тож 7 листопада очільник громади Станіслав Джусь разом із заступником міського голови Галиною Токаренко здійснили огляд соціально значущих об’єктів села Устимівки, аби проконтролювати стан виконання робіт на них.

Першим відвідали сільський будинок культури, в якому на даний час вже завершено внутрішній ремонт приміщень. Тут їх вже чекала активна молодь  та жителі села, аби разом  здійснити символічне відкриття нового тренажерного залу. Спортивний інвентар для залу було придбано в рамках реалізації проекту громадських ініціатив, ініціатором якого є Дмитро Кочерга, мешканець села Устимівка, працівник Устимівської дослідної станції рослинництва ім. В.Я.Юрієва. Разом з ним активну участь у втіленні в життя проекту брали Віталій Мазур, Віталій Александров та інша активна молодь Бабичівського старостинського округу. Честь перерізати символічну стрічку сільський староста Станіслав Живолуп надав міському голові Станіславу Джусю, який в свою чергу подякував ініціаторам та всім, хто доклав зусиль до реалізації даного проекту, побажав ніколи не втрачати свого запалу, подальших успіхів, натхнення, нових звершень та досягнень як у спорті, так і у втіленні своїх планів та ініціатив. Галина Токаренко наголосила, що дуже приємно те, що серед жителів села є такі ініціативні, розумні, активні люди, яким не байдужа доля рідного села, які не сидять склавши руки, а своєю наполегливістю і працею роблять все для того аби їх село розвивалось не лише в плані інфраструктури, а й було центром культурного та духовного розвитку дітей та молоді села.  Потому молоді юнаки та дівчата відразу почали випробовувати нові тренажери.

Директор сільського клубу с.Устимівка Олександр Пустовіт подякував керівникам громади за відремонтоване приміщення. А зроблено чимало: проведено заміну старих вікон, вхідних та частину міжкімнатних дверей на металопластикові; відремонтовано та пофарбовано стіни та підлогу коридору, зали, гримерки. Проведено монтаж системи опалення, адже протягом певного часу клуб взагалі не опалювався. До речі у цьому ж році придбано сценічні костюми для самодіяльного художнього колективу села, за що директор клубу особливо вдячний.

Наступним етапом у 2019 році планується провести капітальний ремонт зовнішньої частини будинку  культури, ремонт вимощення та виконати роботи з благоустрою прилеглої території (облаштування ганку та тротуарної доріжки).

Далі керівники громади разом із сільським старостою Станіславом Живолупом відвідали фельдшерсько-акушерський пункт с.Устимівка, де їх привітно зустріла завідувач медичного закладу Людмила Швидун.

Староста Бабичівського старостинського округу повідомив, що на сьогодні вже повністю замінений дах, встановлені металопластикові віконні блоки та міжкімнатні двері, замінені системи опалення,  електропостачання,  водопроводу та каналізації. Виконано  утеплення зовнішніх стін ФАПу з опорядженням декоративною штукатуркою. Зроблено вимощення навколо будівлі, систему водовідведення, облаштовано ганок із пандусом та тротуарну доріжку. Оглянувши відремонтовані кімнати,  а саме маніпуляційну, кабінет завідуючої, санвузол та підсобні приміщення, керівники обговорили питання придбання меблів, обладнання та необхідного інвентарю для забезпечення якісного надання медичних послуг.

Тож після відкриття відремонтованого ФАПу жителі села Устимівка та Новобудови зможуть отримувати якісні медичні послуги первинного рівня у комфортних умовах. А відремонтований сільський будинок культури та новий тренажерний зал у ньому забезпечать можливість мешканцям сіл покращувати здоров’я, підвищать рівень розвитку дозвілля на селі та  стануть кроком до сприяння популяризації спорту та активного способу життя серед сільської молоді.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень