A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Про роботу ради опіки та піклування виконкому Глобинської міської ради

Дата: 08.11.2018 15:19
Кількість переглядів: 1465

Для вирішення у встановленому законодавством порядку питань опіки та піклування над повнолітніми особами при виконавчому комітеті Глобинської міської ради створена рада опіки та піклування.

Протягом 2018 року проведено 6 засідань ради опіки та піклування при виконкомі Глобинської міської ради на яких розглянуто 10 питань порядку денного. Радою попередньо розглядаються питання, що входять до повноважень органу опіки та піклування в частині соціального захисту осіб, цивільна дієздатність яких обмежена, недієздатних осіб та дієздатних фізичних осіб, які за станом здоров’я не можуть самостійно здійснювати свої права та виконувати обов’язки. Розглядалися звернення громадян щодо можливості виконання обов’язків опікуна та піклувальника над повнолітніми недієздатними особами, соціального захисту недієздатних осіб, влаштування громадян до психоневрологічних інтернатних установ, за наявності відповідних медичних показань та інше.

За результатами проведених засідань прийняті відповідні рішення, підготовлені рекомендації, висновки та подані матеріали на розгляд виконавчого комітету.

Відділом соціального забезпечення виконавчого комітету міської ради ведеться облік та реєстр осіб, які потребують опіки (піклування) над повнолітніми недієздатними особами та особами, дієздатність яких обмежена, на даний час на даному обліку перебуває 21 особа, з них 3 особи обмежено дієздатні. На кожного підопічного заведено окрему особову справу із занесенням до неї документів.

З опікунами (піклувальниками) постійно проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота щодо діючого законодавства з питань опіки та піклування; здійснюється контроль за їх діяльністю; проводяться відвідування підопічних з метою піклування про створення їм необхідних побутових умов, здійснення за ними належного догляду, забезпечення їх лікуванням; надається допомога в зібранні документів та оформленні пільг, субсидій, допомоги на лікування; підготовка заяв до суду та інше. Також розглядаються скарги на дії опікунів, приймаються звіти про діяльність щодо захисту прав та інтересів підопічних, у тому числі щодо збереження належного їм майна, житла та ін.).

Таким чином, органом опіки і піклування міської ради постійно ведеться робота по захисту законних прав та інтересів дорослих недієздатних та обмежено дієздатних осіб.

 

Начальник відділу соціального

забезпечення виконавчого комітету

міської ради                                                                                         Л.В.Норенко

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень