Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Обласний науково-практичний семінар директорів закладів дошкільної освіти

Дата: 23.11.2018 09:09
Кількість переглядів: 1194

21 листопада 2018 року на базі Глобинського дошкільного навчального закладу №1 «Дзвіночок» відбувся обласний науково-практичний семінар директорів закладів дошкільної освіти на тему:«Компетентнісний  підхід в управлінні закладом дошкільної освіти», організований  кафедрою менеджменту освіти Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти ім. М.В.Остроградського спільно з методичним кабінетом відділу освіти виконавчого комітету Глобинської міської ради. Це зібрання мало на меті об’єднати інтелектуальний потенціал освітян Полтавської області у справі модернізації дошкільної освіти та підвищення рівня професійної компетентності керівників закладів дошкільної освіти.

 

Гостей з усіх куточків Полтавщини  щиро привітав Глобинський міський голова Станіслав Джусь. Він також ознайомив присутніх із здобутками та перспективами соціально-економічного і культурного розвитку Глобинської об’єднаної територіальної громади. В роботі семінару взяли участь заступник міського голови Г.В.Токаренко,  начальник відділу освіти виконавчого комітету Глобинської міської ради С.В.Надтока,  завідувач методичного кабінету О.С.Довбня та методист з питань дошкільної освіти Л.І.Обревко..

 

Перед учасниками виступила Ніна Іванівна Курмишева,  кандидат педагогічних наук, доцент кафедри менеджменту освіти Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, яка акцентувала увагу присутніх на якісних показниках управлінської компетентності керівника як індикатора ефективності закладу.

 

Питання щодо проектного менеджменту в діяльності ЗДО як запоруки підвищення ефективності роботи дошкільного закладу та сучасної моделі взаємодії закладу дошкільної освіти, школи і сім’ї в умовах НУШ розкрили у своїх доповідях директори з міст Горішні Плавні та Гадяч Оськіна Ірина Федорівна і Щухомет Валентина Миколаївна.

 

Завідувач Глобинського дошкільного навчального закладу №1 «Дзвіночок» Надія Миколаївна Власюга презентувала колегам досвід своєї роботи в  управлінні закладом.  Дружній тандем завідувача, вихователів, практичного психолога закладу при підготовці та проведенні обласного семінару  вразив присутніх.

 

Важливим завданням, яке стоїть перед сучасними педагогами, є забезпечення наступності між дошкільною та початковою ланками освіти. Саме тому для учасників семінару заступником директора з навчально-виховної роботи  Глобинської ЗОШ І-ІІІ ступенів №5 Шварц Наталією Йосипівною проведено  майстер-клас  по впровадженню ідей Ш.Амонашвілі  з даної проблематики.

 

Позитивний заряд отримали присутні від перегляду виставки скульптур члена Національної спілки художників України Олексія Леонова «За покликом серця», що проходить в Глобинській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 5.

 

Семінар пройшов у діловій та доброзичливій атмосфері. За результатами заходу директорам закладів дошкільної  освіти надані методичні рекомендації.

Фото без описуФото без опису

 Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису                                     

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень