A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Переведення працівника: терміни та правові аспекти

Дата: 11.01.2019 13:27
Кількість переглядів: 1241

Фото без описуВідповідно до пункту 5 частини статті 36 Кодексу законів про працю  однією з підстав припинення трудового договору між працівником та роботодавцем є переведення працівника, за його згодою, на інше підприємство, в установу, організацію або перехід на виборну посаду.

 

Трудовий договір з працівником, який переводиться укладається з наступного дня після дати звільнення з попереднього місця роботи, якщо інше не обумовлене договірними чи іншими зобов’язаннями. Тобто, між звільненням і прийняттям на роботу перерви не повинно бути.

 

Власник або уповноважений ним орган, який звертався з ініціативою щодо такого переводу, бере на себе відповідальність щодо обов’язкового  прийняття працівника на роботу. Відмова в прийнятті працівника на роботу в такому випадку буде порушенням трудового законодавства та може бути оскаржена в судовому порядку.

 

В наказах (розпорядженнях) та трудових книжках про звільнення працівника в зв’язку з переходом на іншу роботу зазначається – «звільнений у зв’язку з переведенням на роботу на таке-то підприємство (установу, організацію), п.5 ч.1 ст. 36 КЗпП України». 

 

Працівник в обов’язковому порядку повинен бути ознайомлений із таким наказом (розпорядженням) під підпис. Відповідно вимог до статті 47 Кодексу законів про працю  власник або уповноважений ним орган зобов’язаний у день звільнення видати працівникові належно оформлену трудову книжку і провести з ним розрахунок. Слід зауважити, що під час звільнення працівника виплата всіх сум, що належать йому від підприємства, установи чи організації проводиться в день звільнення.

 

Якщо працівник у день звільнення не працював, то зазначені суми мають бути виплачені не пізніше від наступного дня після пред’явлення звільненим працівником  вимоги про  розрахунок. Про нараховані суми, належні працівникові під час звільнення, власник або уповноважений ним орган повинні письмово повідомити  працівника перед виплатою  таких сум.

 

Про прийняття на роботу по переведенню власник або уповноважений ним орган оформляє відповідний наказ  (розпорядження).

 

До працівника, прийнятого на роботу в    в зв’язку із переведенням, під час оформлення трудового договору не може бути застосовано випробування, оскільки відповідно до частини 3 статті 26  Кодексу законів про працю  випробування для такої категорії працівників не встановлюється.

За отриманням консультацій з трудового законодавства, захистом своїх прав щодо оформлення трудових відносин та виплати заробітної плати жителі Глобинської громади можуть звернутися до інспектора праці відділу соціального забезпечення виконавчого комітету Глобинської міської ради особисто (робочий кабінет на другому поверсі адміністративного приміщення Глобинської міської ради за адресою: вул. Центральна, 285, м. Глобине) або ж  із відповідними заявами до Глобинського міської ради  письмово, зателефонувавши за номерами (05365) 2-42-78, (05365) 2-52-19, (05365) 2-42-53, або з відповідним повідомленням  на електронну  адресу: globino.mr@ globyne-rada.gov.ua.

 

Інспектор праці відділу соціального забезпечення

виконавчого комітету Глобинської міської ради                                 О.В.Логвин


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень