A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Культурна спадщина громади – на шляху до збереження та примноження

Дата: 23.01.2019 13:37
Кількість переглядів: 758

22 січня 2019 року в залі засідань Глобинської міської ради відбулося перше засідання робочої групи з розробки Комплексної програми збереження та використання пам’яток культурної спадщини Глобинської міської громади на 2019-2022 роки.

Розпочала засідання голова робочої групи, заступник Глобинського міського голови Галина Токаренко. Вона акцентувала увагу присутність на важливість та актуальність розглядуваного питання, адже, збереження культурної спадщини, її примноження  це не лише  вимога законів,  а й створення належних умов для використання об’єктів культурної спадщини в суспільному житті. Такі об’єкти повинні стати своєрідними візитівками нашого рідного Глобинського краю, предметом його туристичної привабливості та предметом гордості   жителів за славне героїчне минуле, створені попередніми поколіннями автентичні об’єкти  культурної спадщини.

Заступник голови робочої групи, начальник відділу культури, спорту сім’ї та молоді виконавчого комітету Глобинської міської ради Олександр Шайнога,  презентуючи учасникам засідання проект  Комплексної програми збереження та використання пам’яток культурної спадщини Глобинської міської громади на 2019-2022 роки,   зауважив, що в першу чергу,  необхідно виконати  об’єм роботи пов'язаний з інвентаризацію вже наявних пам’яток культурної спадщини, які   внесені до реєстрів нерухомих пам’яток місцевого значення. А таких об’єктів  на території громади – 138. Серед них 79 пам’яток археології (кургани, кургани могильники, майдани), 59 пам’яток історії (братські могили воїнів, що загинули в роки Другої світової війни, пам’ятні та меморіальні дошки), об’єкти пов’язані з життям та діяльністю видатних людей, об’єкт природно-заповідного фонду (Устимівський дендрологічний парк загальнодержавного значення).

Активними учасниками  засідання були  старости громади.  Так,  Пирогівський сільський староста  Тамара Кірян ознайомила присутніх з проведеною нею роботою по зібранню даних,  що стосуються  старої будівлі Пирогівської середньої школи, а Бабичівський сільський староста Станіслав Живолуп звернув увагу на проблему щодо  стану об’єктів культурної спадщини,  пов’язаних із увіковіченням пам’яті воїнів Другої світової війни, більшість з яких давно вже використали свій експлуатаційний термін, передбачений будівельними нормами, є аварійними та потребують заміни. Тобто, це питання є актуальним і потребує теж свого нагального вирішення. Розглянули цього дня і ряд інших питань  щодо  внесення пропозицій до Комплексної програми збереження та використання пам’яток культурної спадщини Глобинської міської громади на 2019-2022 роки  та шляхів їх вирішення. Учасники робочої групи  отримали проекти програми для ознайомлення та внесення,  за необхідності,  своїх зауважень, пропозицій та доповнень.  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень