A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Звіт про роботу відділу соціально-економічного розвитку, інвестицій та енергоменеджменту виконавчого комітету міської ради за 2018 рік

Дата: 29.01.2019 08:25
Кількість переглядів: 1372

Протягом 2018 року робота відділу була спрямована на розвиток економічної, інвестиційної та енергозберігаючої складових розвитку громади.

Для цього були підготовлені та подані на розгляд профільними комісіями і затвердження сесією міської ради 36 проектів рішень. Серед них питання планування розвитку громади : звіт про виконання Плану соціально-економічного розвитку громади на  2017 рік; зміни до Плану соціально-економічного розвитку на 2018 рік, затвердження Плану на 2018 рік. Для підготовки цих проектів узагальнювалися всі матеріали, надані іншими відділами та старостами і окремими депутатами.

На розгляд виконавчого комітету міської ради в 2018 році підготовлені проекти по 14 питаннях порядку денного.

Здійснювалася розробка, подання на затвердження сесією Програми муніципальної підтримки ініціатив громадян Глобинської міської територіальної громади на 2018 рік та прозвітовано за виконання Програми у 2017 році. Після затвердження Програми на 2018 рік відділом проведено тренінг з написання проектних заявок, забезпечено прийом заявок та проведення конкурсу, здійснено агітаційну роботу. В подальшому працівники відділу здійснювали супровід ініціаторів-переможців конкурсу в реалізації їх проектів.

В результаті – реалізовано 9 проектів соціально спрямування в усіх старостатах та місті Глобине на загальну суму 330,5 тис. грн..

Працівниками відділу було забезпечено розробку переліку проектних заявок та самих заявок по проектах, які реалізовувалися в 2018 році за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на розвиток інфраструктури, погодження цих проектів разом з переліком виконавчим комітетом. По всіх розроблених проектах були отримані позитивні висновки Полтавської обласної державної адміністрації.

Відділом забезпечено інформаційний супровід матеріалів на комісію Міністерства регіонального розвитку та отримання позитивного погодження всіх поданих заявок. Після погодження перелік та проекти до нього були затверджені сесією міської ради. Всього надійшло і використано 3781,3 тис. грн. вищезгаданої субвенції на реалізацію 4 проектів :

- Реконструкція будівлі лікарні-амбулаторії в амбулаторію загальної практики сімейної медицини по вул. Миру №56/а в с. Опришки, Глобинського району, Полтавської області.

- Капітальний ремонт дорожнього покриття по вул. Шкільна (від автодороги Т-17-16 «Хорол-Семенівка-Кременчук» до ЗОШ І-ІІ ст.) в с. Бабичівка Глобинського району Полтавської області.

- Капітальний ремонт приміщень харчоблоку Глобинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 5 Глобинської міської ради Полтавської області по вул. Героїв Краснодону, 2а у м. Глобине Полтавської області.

- Реконструкція автомобільної дороги шляхом облаштування майданчика для зупинки автотранспорту по вул. Виноградна (біля ДНЗ№1) в м. Глобине, Полтавської області.

Працівники відділу забезпечували звітування про використання коштів субвенції: щотижневе – до Полтавської облдержадміністрації та щомісячне – до Мінрегіону.

Працівники відділу разом з міським головою  та його профільним заступником приймали активну участь в поданні заявки та супровідних матеріалів на Полтавську облдержадміністрацію та Мінрегіон для отримання коштів  з Державного бюджету в рамках бюджетної програми КПКВК 2751320 «Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям в регіонах України».

В результаті цієї роботи до наказу Мінрегіону від 25.10.2018 № 280 «Про внесення змін до Переліку об’єктів, що фінансуються у 2018 році за рахунок бюджетної програми «Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям в регіонах України» був внесений проект «Майданчик зі штучним покриттям для зайнять міні-футболом на території Глобинської гімназії №1 по вул. Центральна, 240 в м. Глобине – будівництво» з вартістю 714,467 тис. грн.

До кінця 2018 року кошти були повністю використані на придбання штучного покриття і з настанням теплої погоди роботи по будівництву майданчика зі штучним покриттям для зайнять міні-футболом будуть продовжені.

Спільним зусиллями керівництва громади, відділів виконавчого комітету за сприяння народного депутата України Костянтина Жеваго вдалося отримати кошти субвенції з державного бюджету на соціально-економічний розвиток окремих територій на проект «Реконструкція вуличного освітлення вздовж тротуару по вул. Центральній в м. Глобине від КТП-1211» в розмірі 903,620 тис. грн. Роботи по цьому проекту здійснюватимуться в 2019 році.

Зі зміною назви відділу (доданням слова «енергоменеджменту») розпочалася і робота по впровадженню енергетичного менеджменту в розвиток громади. Відділом були здійснені такі заходи:

- розроблене та затверджене Положення про відділ соціально-економічного розвитку, інвестицій  та енергоменеджменту виконавчого комітету Глобинської міської ради (рішення 35 сесії міської ради від 22.05.2018 р. №369).

- прийнято рішення про приєднання до європейської ініціативи «Угода мерів» (рішення 37 сесії міської ради від 19.07.2018 р. №661).

 -призначено працівника тимчасово відповідального за ведення енергетичного менеджменту в громаді (розпорядження міського голови від 21.07.2018 р. №191/02-05-АГП)

- подано заявку і отримано перемогу в конкурсі та почато участь в проекті GIZ «Енергоефективність у громадах ІІ» в рамках Програми «U-LEAD з Європою» - 6 вересня 2018 року.(до кінця 2018 року проведено 3 семінари в рамках проекту).

- затверджено тимчасовий порядок збору інформації щодо стану споживання енергоресурсів бюджетними установами комунальної власності на території Глобинської об’єднаної територіальної громади (рішення виконавчого комітету міської ради від 20.09.2018 р. № 236).

- закріплені відповідальні особи по відділах та будівлях, розпочато збір інформації (вересень-жовтень 2018 р.)

- проведена нарада з відповідальними у відділах виконавчого комітету з питання збору інформації щодо стану споживання енергоресурсів бюджетними установами 13.10.2018 р.

- розроблені і затверджені Концепції  та Положення про запровадження системи енергетичного менеджменту бюджетної сфери Глобинської міської територіальної громади (рішення 41 сесії міської ради від 15.11.2018 р. №1575)

- утворена  робоча група з питань енергозбереження та енергоефективності в бюджетній сфері Глобинської міської територіальної громади (розпорядження міського голови від 27.12.2018 р. №375/02-05-АГП).

          За підтримки українського офісу Угоди мерів за клімат та експертів проекту GIZ «Енергоефективність у громадах ІІ» в рамках Програми «U-LEAD з Європою» працівниками відділу розпочата робота по розробці Плану дій сталого енергетичного розвитку та клімату Глобинської міської територіальної громади на період до 2030 року.

Відділом надавалися методичні консультації працівникам відділу освіти при розробці проекту рішення сесії міської ради «Про визначення об'єкту енергосервісу та затвердження базового рівня споживання природного газу» для проведення конкурсу на запровадження енергосервісу в Глобинській ЗОШ №4 (т. зв. – енергосервісного договору).

Відділ є відповідальним за регуляторну діяльність у виконавчому комітеті міської ради.

 З цією метою працівниками відділу надавалася  методична допомога  іншим відділам в розробці проектів регуляторних актів, практична допомога по розробці аналізів регуляторного впливу до кожного регуляторного акту.

Працівники відділу здійснювали інформаційний супровід подання матеріалів в газету «Зоря Придніпров’я» та на офіційний веб-сайт громади всіх необхідних інформаційних матеріалів.

За участі працівників відділу проводилися засідання відповідальної постійної комісії міської ради з питань реалізації державної  регуляторної   політики, на яких розглянуто проекти регуляторних актів та надані відповідні висновки.

Працівниками відділу підготовлений та затверджений сесією міської ради План діяльності з підготовки проектів регуляторних актів Глобинської міської ради на 2019 рік, а також підготовлений звіт міського голови про регуляторну діяльність Глобинської  міської ради за 2017 рік.

Відділом розроблене та затверджене сесією міської ради рішення про порядок висвітлення регуляторної діяльності в 2018-2019 роках.

Упорядковано реєстр регуляторних актів, що діють на території громади, який розміщено у спеціальному розділі на веб-сайті громади. Проведено 3 повторних відстеження результативності регуляторних актів, акти даних відстежень розміщені також розміщено у спеціальному розділі на веб-сайті громади.

Відділом надавалися матеріали по грантах та конкурсах іншим відділам виконавчого комітету. Завдяки участі в одному з таких конкурсів Глобинська ЗОШ№5 пройшла конкурсний відбір і стала учасником третьої хвилі Всеукраїнської програми освіти з демократичного громадянства «Демократична школа».

 Програму реалізовує Європейський центр ім. Вергеланда у співпраці з Міністерством освіти і науки України та Радою Європи з метою підтримки реформ середньої освіти в Україні. Програма фінансується МЗС Норвегії.

В кінці 2018 року відділом підготовлені та подані матеріали по проекту «Реконструкція приміщення Новомосковської ЗОШ І-ІІ ступенів в с. Новомосковське Глобинського району Полтавської області для розміщення сільського центру соціальних послуг» (вартість 2,5 млн. грн.) для участі в конкурсі оголошеному для ОТГ Міжнародною організацією з міграції.

Вся робота відділу проводилася згідно затверджених заступником міського голови Олександром Артюшенком щоквартальних планів роботи, звіти про виконання яких надавалися по закінченню звітного періоду міському голові.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень