A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Чи потрібна Глобинській громаді Стратегія розвитку освіти намагалися з’ясувати учасники круглого столу

Дата: 12.02.2019 15:07
Кількість переглядів: 1949

11 лютого 2019 року за ініціативи міського голови Станіслава Джуся та начальника відділу освіти виконавчого комітету міської ради Світлани Надтоки в залі засідань Глобинської міської ради за круглим столом зібралися разом освітяни, депутати міської ради, старости та керівництво громади, щоб обговорити питання   актуальності розроблення освітньої стратегії Глобинської громади. Чи потрібен такий документ Глобинській громаді? Чи допоможе він покращити освітній процес? Чи забезпечить він доступ до якісної освіти кожній дитині незалежно від місця проживання? Чи не призведе це до закриття малокомплектних сільських шкіл? На ці та інші питання намагалися знайти  відповідь учасники круглого столу. Практичну допомогу в проведенні  такого заходу надали  експерти шведсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» Айдер Сеїтосманов, Інна Білик та Сергій Копань. Досвідом  роботи зі створення  Стратегії розвитку освіти Дунаєвецької міської ОТГ   Хмельницької області поділився з присутніми  начальник управління освіти, молоді та спорту Володимир Колісник.

 

Захід проходив у формі діалогу, що дало змогу учасникам як дізнатися про кращі практики розвитку освіти в різних регіонах України від спікерів, так і висловити своє бачення щодо створення спроможної освітньої мережі нашої громади.

 

Експерти  також  зустрілися   з представниками батьківських та учнівських колективів, щоб почути і їхні  очікування від освіти ОТГ. Кожна дитина, кожен представник від батьків під час зустрічі мав змогу висловити свою думку щодо того, якою вони бачать освіту в громаді,  що означає для них якісна освіта.

 

По завершенню обговорення всі учасники заходу  зробили  висновок, що розробка Стратегії розвитку освіти в громаді є надактуальною, адже її головною метою є створення умов для сталого розвитку освітньої галузі ОТГ відповідно до потреб і запитів громадян згідно із сучасними вимогами суспільства та реаліями часу. А  для того, щоб вона була дієвою,   мають бути  враховані думки всіх учасників освітнього процесу: учнів, батьків,  педагогів та громадськості.

 

Свою  підтримку, допомогу і безпосередню участь у створенні  Стратегії розвитку освіти для Глобинської громади запропонували експерти шведсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні». За їх сприяння будуть організовані тренінги та навчання для керівників закладів освіти, вчителів та учнів із залученням провідних експертів освітньої галузі.

 

Тож залишилося тільки прийняти вольове рішення: «вийти із зони комфорту» педагогам,  учням та їхнім батькам, аби разом змінити освіту в громаді, зробити її якісною, цікавою та доступною, що  забезпечить можливість кожній дитині реалізувати себе як особистість.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень