A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Відбулися заходи, присвячені 30-тій річниці виведення військ з Республіки Афганістан

Дата: 15.02.2019 15:56
Кількість переглядів: 987

Фото без описуМайже 30 років минуло з того часу, як 15 лютого 1989 року останній радянський воїн з колишнього СРСР покинув кордони цієї азіатської країни. Була завершена  десятирічна жорстока та запекла неоголошена  війна, яка забрала майже 14,5 тисячі молодих життів,  скалічила сотні молодих життів, серед яких і життя та здоров’я наших українців.   
 

Адже, радянсько-афганську війну пройшло більше 160 000 українців. З них 2 378 загинули, 60 вважаються зниклими безвісти або тими, що потрапили в полон. Поранення отримали більше 8 000 українців, з них 4 687 повернулися додому інвалідами.

 

Тож саме сьогодні, 15 лютого об 11 годині біля пам’ятного знаку учасникам бойових дій в Афганістані зібралися жителі міста Глобине, працівники установ та організацій, керівництво району та міста аби вшанувати пам'ять воїнів, які загинули, та висловити повагу до мужності та військової доблесті тих, хто пройшов через горнило афганської війни.

До присутніх на заході звернулися керівники району Інна Авраменко та Валерій Іванченко, Глобинський міський голова Станіслав Джусь, районний військовий комісар Михайло Осадчук зі словами подяки за мужність та героїзм, вірність військовій присязі  воїнів-афганців та  вручили їм  грамоти та подяки від районної влади. Виступаючі побажали всім учасникам мітингу міцного здоров’я, добробуту у родинах, порозуміння, згуртованості та мирного неба над Україною.

Станіслав Джусь звернувся до присутніх з проханням згадати всіх, чия життєва зоря згасла в холодних горах Афганістану, в глибоких його ущелинах та долинах. В числі тих, хто не повернувся із тієї війни і троє юнаків з Глобинської громади. За тиждень до мобілізації загинув двадцятирічний Олександр Книш з Пирогів. 18 років життя доля відвела глобинцю Ігорю Павлику. 19-ти річним загинув Анатолій Скиба.

 

По загиблих воїнах відправлено було  поминальний молебень.  Присутні на мітингу, віддаючи данину поваги всім загиблим в роки афганської війни, вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих героїв та поклали квіти до підніжжя пам`ятного знаку.

Фото без описуФото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень