A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

У Глобиному відкрито інклюзивно-ресурсний центр

Дата: 20.02.2019 16:02
Кількість переглядів: 3147

Становлення та розвиток демократичного суспільства неможливі без дотримання основних прав людини. Одним із таких прав є право на одержання освіти, незалежно від релігійної приналежності, фізичного розвитку та стану здоров’я. Чи не найважливішим чинником прогресивного розвитку суспільства є гуманне ставлення до дітей, які не можуть вести повноцінне життя внаслідок порушень фізичного та психічного розвитку. 20 лютого в місті відбулося урочисте відкриття комунальної установи «Глобинський інклюзивно-ресурсний центр» Глобинської районної ради.

Діяльность центру полягає у забезпеченні системним кваліфікованим супроводом дітей від 2 до 18 років,  проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дітей, визначення освітніх потреб та навчальної програми, надання  психолого-педагогічних та корекційно-розвиткових послуг, участь у команді психолого-педагогічного супроводу дітей, які навчаються на інклюзивній формі навчання в закладах дошкільної та  закладах загальної середньої освіти, надання методичної допомоги педагогічним працівникам, консультація та підтримка батьків дітей з особливими освітніми потребами.

В урочистому відкритті взяли участь голова Глобинської районної ради Володимир Сьомін, Глобинський міський голова Станіслав Джусь, заступник міського голови Галина Токаренко, начальник відділу освіти, сім’ї та молоді Глобинської райдержадміністрації, депутат міської ради Сергій Кулик, начальник відділу освіти виконавчого комітету Глобинської міської ради Світлана Надтока, помічник-консультант народного депутата України Костянтина Жеваго Любов Качмар, заступник генерального директора із соціальних питань ТОВ ІПК «Полтавазернопродукт» Альона Словцова.

Директор інклюзивно-ресурсного центру Наталія Величко продемонструвала присутнім облаштовані кімнати, представила працівників центру і коротко інформувала про діяльність установи.

Відкриття такого центру – це перший крок для забезпечення рівного доступу дітей громади до якісної освіти та покращення їх адаптації до суспільного життя.


Фото без описуФото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень