A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

«Використання земель сільськогосподарського призначення чітко регламентовано», - Людмила Григор`єва

Дата: 06.03.2019 09:57
Кількість переглядів: 875

Фото без описуВідповідно до Земельного кодексу України землями сільськогосподарського призначення визнаються землі, надані для виробництва сільськогосподарської продукції, здійснення сільськогосподарської науково-дослідної та навчальної діяльності, розміщення відповідної виробничої інфраструктури, у тому числі інфраструктури оптових ринків сільськогосподарської продукції, або призначені для цих цілей.

До складу земель сільськогосподарського призначення входять:

  • сільськогосподарські угіддя (рілля, багаторічні насадження, сіножаті, пасовища та перелоги);
  • несільськогосподарські угіддя (господарські шляхи і прогони, полезахисні лісові смуги та інші захисні насадження, крім тих, що віднесені до земель лісового фонду, землі під господарськими будівлями і дворами, землі тимчасової консервації).

Землі сільськогосподарського призначення передаються у власність та надаються у користування:

громадянам - для ведення особистого селянського господарства, садівництва, городництва, сінокосіння та випасання худоби, ведення товарного сільськогосподарського виробництва, фермерського господарства;

сільськогосподарським підприємствам - для ведення товарного сільськогосподарського виробництва;

сільськогосподарським науково-дослідним установам та навчальним закладам, сільським професійно-технічним училищам та загальноосвітнім школам - для дослідних і навчальних цілей, пропаганди передового досвіду ведення сільського господарства;

несільськогосподарським підприємствам, установам та організаціям, релігійним організаціям і об'єднанням громадян - для ведення підсобного сільського господарства;

оптовим ринкам сільськогосподарської продукції - для розміщення власної інфраструктури.

Іноземцям, іноземним юридичним особам та особам без громадянства землі сільськогосподарського призначення не можуть передаватись у власність.

Відповідно до статей 81, 82 Земельного кодексу України установлено, що землі сільськогосподарського призначення, прийняті у спадщину іноземцями, особами без громадянства, а також іноземними юридичними особами протягом одного року підлягають відчуженню.

Таким чином, успадкувавши земельну ділянку сільськогосподарського призначення, іноземні громадяни, особи без громадянства, іноземні юридичні особи можуть будь-яким способом відчужити цю ділянку. У разі, якщо вони цього не зроблять, земельна ділянка буде відчужена у судовому порядку.

 

Заступник начальника Головного

територіального управління юстиції

з питань державної реєстрації –

начальник Управління державної реєстрації                 Людмила Григор’єва


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень