A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Представники Глобинської ОТГ навчалися написанню екологічних проектів, що фінансуватимуться з обласного бюджету

Дата: 05.04.2019 08:43
Кількість переглядів: 582

4 квітня в залі засідань районної ради представники інвестиційного відділу обласної ради Леся Турбаєвська та екологічного фонду ГО «Нова Полтава» Ольга Макеєва в рамках промо-туру провели семінар з представниками територіальних громад Глобинського району з питань участі в конкурсі екологічних ініціатив в рамках Обласної програми «Екологічні ініціативи Полтавської області на 2019 – 2021 роки».

Екологічні ініціативи – це новий проект Полтавської обласної ради, який ми реалізуємо разом із громадськими організаціями.

Основна мета конкурсу – підвищення екокультури населення, вирішення локальних екологічних проблем.

Проекти реалізуються за рахунок співфінансування із обласного та бюджетів. Пріоритетні напрямки:

- поводження з відходами;

- облаштування «зелених зон»;

- енергоефективність;

- екологічні івенти;

- екоосвіта.

Особлива увага має приділятися інформуванню населення щодо збору, утилізації небезпечних відходів, як то батарейки чи люмінесцентні лампи.

В конкурсі мають змогу взяти участь жителі Полтавщини, котрим виповнилося 14 років. Для цього необхідно заповнити аплікаційну форму проекту, заручитися підтримкою місцевої ради та подати на обласний конкурс до 15 травня. Фінасування проектів буде відбуватися з обласного та місцевих бюджетів в рівній пропорції по 50 тисяч гривень (максимум) з кожного бюджету.  

(Детальніше про умови конкурсу – на сайті: http://eco.oblrada-pl.gov.ua та за посиланням).

Дізналися учасники семінару- серед яких були представники молодіжної організації нашої громади, громадської організації «Рибалки Глобинщини», громадські активісти села Пироги, старости та представники виконкому міської ради-  і про діяльність екологічної організації «Нова Полтава», яка сприятиме в розробці проектних заявок для участі в конкурсі (див. презентацію за посиланням).

Впевнений, що представники глобинської громади не «пастимуть задніх» в кількості поданих і впроваджених в життя екопроектів!!! А це – забезпечить покращення умов життя всіх жителів міста і сіл, чистоту наших вулиць, скверів, води і повітря.

 

Володимир Бондарь

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень