A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Надання інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та порядок доступу до даного реєстру

Дата: 11.04.2019 10:58
Кількість переглядів: 696

Посадові особи державних органів, органів місцевого самоврядування чи інші визначені законом особи, адвокати та нотаріуси (далі - користувачі) мають доступ до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно у зв’язку із здійсненням ними повноважень, визначених законом. Доступ користувачів до Державного реєстру прав надається (припиняється) на підставі договору, укладеного з технічним адміністратором Реєстру, крім випадку надання посадовим особам державних органів автоматизованого доступу з використанням програмних засобів ведення інформаційно-телекомунікаційних систем відповідних державних органів за допомогою прикладного програмного інтерфейсу Державного реєстру прав (далі - доступ до Державного реєстру прав за допомогою прикладного програмного інтерфейсу).

Технічний адміністратор Державного реєстру прав укладає договір у разі, коли користувачем є:

  • посадова особа державного органу, органу місцевого самоврядування, - з відповідним органом, у якому працює такий користувач;
  • державний нотаріус, - з державною нотаріальною конторою, в якій працює такий користувач;
  • адвокат, приватний виконавець, - з таким користувачем;
  • приватний нотаріус, його помічник, - з відповідним приватним нотаріусом;
  • член Громадської ради доброчесності, член Громадської ради міжнародних експертів, - з таким користувачем.

Доступ користувача до Державного реєстру прав на підставі договору здійснюється виключно за умови використання таким користувачем кваліфікованого електронного підпису.

Державні органи, органи місцевого самоврядування зобов’язані негайно, але не пізніше двох робочих днів письмово повідомити технічному адміністраторові Державного реєстру прав про необхідність скасування ідентифікаторів доступу до Державного реєстру прав користувачів, які припинили трудові відносини з ним, а також негайно звернутися до кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг для скасування відповідного кваліфікованого сертифіката відкритого ключа.

Доступ до Державного реєстру прав за допомогою прикладного програмного інтерфейсу надається виключно посадовим особам державних органів.

Доступ до Державного реєстру прав за допомогою прикладного програмного інтерфейсу забезпечується технічним адміністратором Реєстру у режимі реального часу в електронному вигляді інформаційно-телекомунікаційними засобами із застосуванням засобів технічного та криптографічного захисту інформації відповідно до Закону України “Про захист інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах”.

Форма та зміст інформації з Державного реєстру прав, що може бути отримана шляхом доступу до зазначеного Реєстру, визначаються у Порядку ведення Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 26 жовтня 2011 р. № 1141.

Надання інформації з Державного реєстру прав в електронній формі з безпосереднім доступом до Реєстру забезпечується за допомогою програмних засобів його ведення шляхом здійснення користувачем пошуку відомостей Державного реєстру прав, завантаження та перегляду в електронній формі для їх подальшого використання, зокрема друку.

Формування інформації з Державного реєстру прав в електронній формі здійснюється автоматично програмними засобами ведення Реєстру залежно від зазначених користувачем параметрів пошуку.

Для отримання інформації з Державного реєстру прав користувач також обов’язково зазначає підставу її отримання (відповідні норми закону та реквізити справи (провадження), реквізити договору про надання правової допомоги тощо).

Інформація з Державного реєстру прав надається незалежно від місцезнаходження нерухомого майна.

У встановлених  законом випадках, за надання інформації з Державного реєстру прав щодо кожного окремого об’єкта нерухомого майна чи щодо кожного окремого документа, що міститься в реєстраційній справі в електронній формі, сплачується адміністративний збір.

У разі надання інформації про відсутність зареєстрованих речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень у Державному реєстрі прав адміністративний збір за надання інформації не повертається.

Забороняється надавати іншим особам за їх зверненням інформацію з Державного реєстру прав.

 

Начальник відділу з питань державної реєстрації

О.О. Лісняк

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень