A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Українець, що вірив у воскресіння душі

Дата: 12.04.2019 10:49
Кількість переглядів: 660

(До 210-ої річниці від дня народження М.Гоголя)

Якби наш край не мав такої скарбниці пісень,

я б ніколи не зрозумів історії його,

тому що не збагнув би минулого.

                                                                        Микола Гоголь

Гоголь – письменник, про якого не потрібно говорити занадто багато і неможливо сказати достатньо. Він стирає кордони країн, зупиняє час лінією пера, з'єднуючи покоління минулого, сьогодення і майбутнього. Він народився в Україні, це його територія, його простір і його земля.

 

В цьому році на державному рівні відзначається 210-та річниця від дня народження Миколи Гоголя. У кожній бібліотеці Глобинської громади до кінця року відбуватимуться масові заходи з цієї нагоди.

 

Бібліотекар з Бабичівки Тамара Гладирь організувала для учнів 7-9 класів місцевого навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа I-III ступенів - дошкільний навчальний заклад» літературну годину «Микола Васильович Гоголь – син українського народу». Дітям було що розказати, бо письменник залишив у спадок рідному народові неоціненний доробок з повістей і романів, драматургії та публіцистики. Такі твори, як „Тарас Бульба", „Мертві душі", „Вечори на хуторі біля Диканьки", „Ревізор", „Вій" „Одруження", „Записки божевільного", можна поставити у ряд найвищих художніх досягнень світової літератури. Всі твори експонувалися на книжковій виставці «Мереживо загадкової прози Миколи Гоголя».

 

На завершення літературної години Тамара Вікторівна презентувала підліткам цікаві новинки сільського бібліотечного фонду.

Фото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень