Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Чергова сесія міської ради: шукали шляхи вирішення проблемних питань

Дата: 11.07.2019 09:54
Кількість переглядів: 814

9 липня 2019 року відбулася чергова сорок дев’ята сесія Глобинської міської ради першого скликання, під головуванням міського голови Станіслава Джуся.

У роботі пленарного засідання взяли участь 16 із 26 депутатів міської ради, тож кворум був дотриманий. Сесія розпочалася із внесення змін та пропозицій до порядку денного. Міський голова Станіслав Джусь ініціював пропозицію включити до порядку денного питання про порядок оплати праці Глобинського міського голови, яку депутати підтримали більшістю голосів, затвердили порядок денний та перейшли до розгляду проектів рішень внесених на розгляд сесії, які відповідно до Регламенту міської ради попередньо розглядалися на засіданнях постійних депутатських комісій.

З першого питання про звернення депутатів Глобинської міської ради до Глобинської районної ради щодо майна комунальної власності Глобинської об’єднаної територіальної громади – Глобинського центрального стадіону «Старт» виступив начальник відділу комунального майна і закупівель виконкому Глобинської міської ради Анатолій Головаш. Він доповів, що центральний стадіон наразі перебуває у незадовільному стані та потребує ремонту, але, оскільки, стадіон знаходиться на балансі Глобинської районної ради громада не може приймати ніяких рішень щодо покращення його стану. Тож депутатам було запропоновано підтримати звернення з метою передачі центрального стадіону «Старт» у власність Глобинської громади, аби мати можливість провести ремонтні роботи та привести стадіон у належний стан. На жаль, не всі депутати спочатку підтримали це рішення, але після емоційного виступу депутата міської ради Івана Горобця, під час якого він закликав колег добре подумати про важливість цього рішення, адже це, перш за все, необхідно нашим дітям та нащадкам, адже стадіон – це осередок проведення всіх видів спортивних змагань та масових заходів, та ініціював пропозицію повернутись до розгляду питання щодо подальшої долі стадіону. Більшість депутатів підтримали Івана Горобця і при повторному голосуванні більшістю голосів рішення було прийнято.

Далі депутатами були внесені зміни до міських програм: Програми «Соціального захисту» на 2016-2020 роки, Програми оздоровлення та відпочинку дітей на 2016-2019 роки та до Плану соціально-економічного розвитку Глобинської міської територіальної громади на 2019 рік, а також затвердили Положення про комісію з питань захисту прав дитини при виконкомі Глобинської міської ради та складу комісії, Положення про комунальну організацію «Глобинська місцева пожежна охорона» та інші.


Одним з важливих рішень, яке прийняли депутати цього дня, було затвердження Положення про електронні консультації та опитування в Глобинській міській територіальній громаді. Важливість цього рішення очевидна, оскільки воно дає можливість запровадити електронний інструмент участі жителів громади у прийняті управлінських рішень Глобинської міської ради та його виконавчих органів. Цей електронний інструмент «Е-консультації» реалізує можливість проводити опитування та консультації різного рівня складності, з можливістю налаштування діапазону балів оцінки  або рейтингування варіантів відповідей, а також проводити обговорення нормативно-правових актів з можливістю коментування документу учасниками е-консультації. Тож при бажанні жителів територіальної громади веб-портал «Е-консультації» може стати потужним інструментом у їхніх руках, який забезпечить їм можливість бути співавторами рішень, місцевих ініціатив та впливати на них у зручний спосіб. А структурним підрозділам виконавчого комітету та апарату міської ради дасть змогу чути думку жителів громади та розробляти і приймати рішення зручні, ефективні та важливі для територіальної громади, враховуючи пропозиції та думки її жителів.

Також на засіданні сесії депутати схвалили рішення про встановлення ставок та пільг із сплати  податків на 2020 рік по Глобинській міській об’єднаній  територіальній  громаді у Полтавській області (переглянути рішення).

При розгляді останнього питання порядку денного  ініційованого міським головою про порядок оплати праці Глобинського міського голови щодо зменшення розміру премії міському голові, депутати так і не дійшли згоди, тож рішення було не прийнято.

Фото без описуФото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень