A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Відбулася серпнева педагогічна конференція

Дата: 30.08.2019 15:55
Кількість переглядів: 1486

30 серпня керівники начальних закладів, їх заступники, вчителі та голови батьківських комітетів міської громади зібралися на конференцію педагогічних працівників, аби обговорити підсумки роботи освітньої галузі за минулий навчальний рік та окреслити основні завдання на новий навчальний рік.

Міський голова Станіслав Джусь відкрив конференцію та звернувся з вітальним словом до учасників заходу.

Про минулорічні досягнення у галузі освіти та плани на майбутній навчальний рік інформувала присутніх начальник відділу освіти виконавчого комітету міської ради Світлана Надтока.

У цьому навчальному році в закладах загальної середньої освіти Глобинської  ОТГ у 12 класах Нової української школи навчатимуться 215 першокласників. Вчителі всіх початкових класів готові працювати в умовах Нової української школи, - про це повідомила завідувач методичного кабінету відділу Оксана Довбня.

Створення оновленого освітнього середовища з метою забезпечення комфортних умов для роботи педагогічних працівників та навчання учнів потребує значних фінансових затрат. Інформацію про те, як у громаді забезпечують якісне функціонування освітньої галузі, учасникам заходу висвітлив Станіслав Джусь. Так, загальний бюджет освіти на 2019 рік складає 97 млн. грн. Лише третину цих видатків покриває субвенція з Державного бюджету. Решта видатків – за рахунок коштів міського бюджету.  Про усвідомлення важливої ролі освіти свідчить і той факт, що частка видатків на галузь освіти у міському бюджеті складає 53%. Очільник громади звернув увагу педагогічних працівників на те, що міська рада системно працює над розширенням інформаційних інструментів для налагодження ефективної комунікації з громадськістю, тому закликав педагогічних працівників активно долучатися до заходів і вносити конкретні пропозиції щодо ефективного розвитку громади.

На важливості тісної співпраці наголошувала і заступник міського голови Галина Токаренко. У свою чергу, міська рада вживає всі заходи з метою фінансової підтримки та мотивації педагогічних працівників та учнів. Так, наприклад, вчителям і вихователям нараховується 20% доплата за престижність професії, а молоді спеціалісти додатково отримують заохочувальну премію в розмірі 100% посадового окладу протягом першого року роботи. Класоводи перших класів,  директори шкіл та завідувачі філіями, заступники директорів  отримують доплату в розмірі 30 відсотків, таку ж доплату отримують 4 вихователі  та 2 завідувача ЗДО (програма «Впевнений старт»). До Дня працівників освіти виплачується щорічна грошова винагорода вчителям  та премія обслуговуючого персоналу. Протягом навчального року 6 обдарованих дітей отримували щомісячну премію міської ради в розмірі 500 грн. В кінці фінансового року  проводиться свято-нагородження учнів та їх наставників «Юна еліта громади».

На сьогодні налагоджена робота відділу освіти виконкому міської ради і районного комітету профспілки працівників освіти. Завдяки тісній співпраці з профспілкою  вдається спільно вирішувати проблемні питання, які виникають у зв'язку з реорганізацією освітньої галузі, - про це інформувала голова районного комітету профспілки працівників освіти Любов Качмар.

Одним із основних напрямків державної політики в освітній галузі залишається модернізація системи дошкільної освіти, в основу якої покладено пріоритетність неперервної освіти в єдиній національній системі.  З сучасними тенденціями розвитку дошкільної освіти учасників заходу ознайомила  методист відділу освіти Людмила Обревко.

Загалом, конференція педагогічних працівників окреслила досягнення та проблеми, що турбують педагогічних працівників та керівників закладів освіти в умовах  реформування освітньої галузі, визначила стан та перспективи розвитку, дала старт новому навчальному року.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень