Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Чорнобильці району провели свою раду

Дата: 23.09.2019 08:12
Кількість переглядів: 673

20 вересня 2019 року чорнобильці-учасники ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС   провели в м. Глобине розширене засідання ради своєї громадської організації «Союз-Чорнобиль України». Засідання проходило в приміщенні актової зали Глобинської міської ради.  Для участі в роботі ради прибули учасники ліквідації аварії на ЧАЕС з селищ Градизьк та  Великі Кринки, сіл Петрівки, Землянок, Малинівки, Бугаївки  та міста Глобине.

         Перед учасниками зібрання виступили начальник Управління соціального захисту населення Глобинської райдержадміністрації Світлана Грицай та заступник начальника цього ж управління-начальник відділу персоніфікованого обліку Валентина Береговенко,  які ознайомили присутніх із змінами в законодавстві щодо пільгового забезпечення комунальними послугами осіб, які мають право на отримання таких пільг, адже з 1 жовтня 2019 року в Україні вперше розпочинається монетизація пільг на оплату житлово-комунальних послуг та відповіли на запитання присутніх.

         На запитання чорнобильців-ліквідаторів, що стосуються пенсійного законодавства України  відповіла начальник відділу з призначення та перерахунку пенсій Головного Управління ПФУ в Полтавській області Валентина Чечіль.

         З керуючим справами Глобинської районної ради Андрієм Москаленком учасники засідання обговорили план заходів  щодо проведення  в Глобинському районі  Дня вшанування учасників ліквідації техногенної катастрофи на Чорнобильській  АЕС, а присутня на зібранні начальник відділу соціального забезпечення виконавчого комітету Глобинської міської ради Людмила Норенко ознайомила з тими соціальними гарантіями, які надаються жителям Глобинської громади, які брали участь в ліквідації аварії на ЧАЕС та повідомила про наявність можливості пройти  профілактичне  лікування  в Кременчуцькій лікарні  відновного лікування.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень