A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Глобинщина святкує 76-річницю визволення від фашистських загарбників

Дата: 26.09.2019 17:01
Кількість переглядів: 966

Сьогодні минуло 76 років з того часу, коли мужні захисники-патріоти змогли здобути, хоч і дорогою ціною, таку жадану перемогу над ворогом. І ця подія назавжди закарбувалась в історії рідного краю. Тож цього дня біля пам’ятника воїнам-визволителям зібралися очільники району та громади, працівники установ та організацій міста Глобине, аби згадати та вшанувати всіх, відомих й безіменних, чий подвиг подарував всім нам можливість жити у вільній незалежній країні.

Загиблих та померлих визволителів Глобинщини вшанували покладанням квітів до підніжжя памятника.

Хвилина мовчання… Хвилюючі вібрації метроному співзвучні з биттям сердець присутніх, нагадали про всі ті цінності, які захищали в роки Другої світової війни та захищають зараз, незважаючи ні на що, не шкодуючи здоров’я та життя мужні, відважні військові і мирні жителі України.

Цього ж дня керівники району,  очільник громади та голова районної ради ветеранів, воїн-фронтовик Другої світової війни Іван Мошляк відвідали місця поховань воїнів, що загинули під час оборонних боїв в 1941 році, при визволенні у вересні 1943 року та померли від ран в 1943-1944 роках в  військових госпіталях міста Глобине, і які поховані на Центральному та старому Воїнському цвинтарях міста Глобине.

Памятаючи подвиг наших дідів та прадідів, наш святий обов’язок – згуртуватися…не забути…не зрадити…Адже кожен обирає шлях для себе сам.

Святкові заходи з нагоди відзначення 76-ї річниці визволення м. Глобине від фашистських загарбників та Дня міста продовжаться 28 вересня 2019 року. Більш детальну інформацію дивіться за посиланням https://globynska-gromada.gov.ua/news/1568967624/

Фото без описуФото без опису

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень