Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Проєкт для Глобинщини -зареєстровано, наступний крок – голосування

Дата: 25.10.2019 12:41
Кількість переглядів: 2499

Фото без описуПолтавщина стала першою з областей України, де вдалося запустити ініціативу Уряду Всеукраїнський громадський бюджет, що передбачає реалізацію проєктів за кошти ДФРР на основі принципів партисипації.

На платформі Всеукраїнського Громадського бюджету (ВГБ) Полтавської області (https://vgb-poltava-budget.e-dem.in.ua/#/) зареєстровано проєкт «Глобинщина-територія безпечна для проживання» (автор- Володимир Бондарь). Мета проєкту - забезпечення державних гарантій, які призначені для захисту людей, матеріальних цінностей та довкілля від впливу небезпечних факторів пожежі, надзвичайної події чи ситуації; покращення якості, своєчасності та швидкості роботи місцевої пожежної охорони.  Завдання проєкту – придбання сучасного пожежного автомобіля (з об’ємом цистерни 8,0 тис. л) для забезпечення роботи Глобинської місцевої пожежної охорони, яка охоплює 69 населених пунктів району і стоїть на сторожі життя і благополуччя більше 18 тисяч жителів. Бюджет проєкту – 5 млн. грн. (можливе співфінансування з міського бюджету – 550 тис. грн.).

Трохи з історії питання.

Після реорганізації державних пожежних частин в районах області були створені місцеві пожежні охорони, які утримуються за кошти місцевих бюджетів і  отримали від своїх попередників  в користування техніку і обладнання.

На озброєння Глобинській місцевій пожежній охороні, який здійснює протипожежний захист Глобинської об’єднаної міської територіальної громади та 69 інших населених пунктів Глобинського району, знаходяться 2 пожежно-рятувальні автомобілі- АЦ-40(130)63Б 1989 року випуску та АЦ-40(131)137А – 1991 року випуску, які за всіма своїми параметрами є морально застарілими і використали свій моторесурс та термін експлуатації (за нормативами- 10 років).

Починаючи з 2017 року відповідними службами виконавчого комітету готувалися і подавалися на розгляд регіональної комісії проекти по придбанню нового пожежного автомобіля для Глобинської МПО за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку(ДФРР). Однак, (з  причин, які не пояснювалися цією комісією) далі Полтави проєкти не проходили.

«Всеукраїнський громадський бюджет»- це своєрідний симбіоз місцевих бюджетів участі та конкурсу ДФРР.

Перший етап цього проекту – висунення проєктів та голосування за них- передбачає метод партисипації (громадський бюджет або бюджет участі), наступні етапи – конкурс проєктів на отримання коштів ДФРР.

Наступний крок- голосування за проєкти. Голосування за проекти триває протягом 15 календарних днів з дня оголошення про початок голосування і здійснюється шляхом заповнення спеціального бланку голосування в електронному вигляді.

Одна особа може проголосувати не більше, ніж за два проекти.

Голосування здійснюється в електронній системі, яка забезпечує точну ідентифікацію голосуючих осіб шляхом авторизації особи із застосуванням електронного підпису та можливість перевірки результатів у разі виникнення

сумнівів у їх об’єктивності. Електронна система для здійснення голосування розміщується на офіційному сайті облдержадміністрації за посиланням https://vgb-poltava-budget.e-dem.in.ua/#/project/8531?compid=193

Для подальшого розгляду будуть використані проєкти які за результатами електронного голосування набрали не менше 30 відсотків голосів загальної кількості голосуючих осіб.

Електронне голосування за проєкти проводитиметься з 29 жовтня по 12 листопада на сайті Полтавської ОДА. Участь у голосуванні беруть 19 проєктів.(Інформацію про проєкти та подальше он-лайн голосування буде здійснюватись на платформі https://vgb-poltava-budget.e-dem.in.ua.)

Для голосування потрібна реєстрація на платформі та засоби електронної ідентифікації особи (ЕЦП, mobileID, bankID).

Додаткова інформація та нормативна база розміщена на сайті ОДА http://www.adm-pl.gov.ua/page/vseukrayinskiy-gromadskiy-byudzhet

Очікуємо на підтримку жителів громади та інших населених пунктів Глобинського району, які хочуть допомогти в збереженні власного життя здоров’я та майна від пожеж та інших надзвичайних ситуацій!

 

Відділ соціально-економічного розвитку,

інвестицій та енергоменеджменту

виконавчого комітету міської ради

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень