A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Реалізований черговий проєкт Програми муніципальної підтримки ініціатив громадян на 2019 рік – в річку Сухий Омельник випустили більше 600 кг малька товстолоба, амура та коропа дзеркального

Дата: 30.10.2019 08:37
Кількість переглядів: 1033

За словами керівника ГО «Рибалки Глобинщини» Юрія Копанішина число любителів риболовлі збільшується, серед них є все більше і жінок-рибалок, що, звісно, дуже приємно. Та все важче стає підтримувати порядок та організовувати зариблення водойм, оскільки бракує коштів. Членських внесків, які сплачуюють члени громадського обєднання не вистачає, спонсорів майже не має, а любителі відпочинку з вудкою не завжди готові платити кошти за такий відпочинок, хоча плата зовсім символічна.

Та  завдяки активності та наполегливості ініціативної групи з 23 рибалок, на чолі з Валентином Лісовіном, здобувши перемогу в конкурсі громадських ініціатив в рамках здійснення   Програми муніципальної підтримки ініціатив громадян Глобинської міської територіальної громади на 2019 рік, стало можливим зариблення так званого «Мічурінського» ставка річки Сухий Омельничок.

В рамках реалізації проєкту за рахунок місцевого бюджету було придбано 580 кг малька товстолоба, амура, коропа дзеркального на суму 35 000 грн., а за рахунок коштів ініціативної групи  -ще 64 кг зарибку на суму 3 800 грн.

Послугу із зариблення надало  ТОВ «Нью-Пол» м. Полтава (директор Петренко В.Б.).

Тож дякуючи спільним зусиллям рибалок-ініціаторів та працівників відділу соціально-економічного розвитку, інвестицій та енергоменеджменту виконавчого комітету міської ради в понеділок відбулася очікувана та приємна подія для всіх рибалок та жителів міста  – мальок був випущений у ставок.

Під час проведення цієї акції рибалки ділилися своїми проблемами. Ще однією з болючих проблем, з якою стикнулися активісти організованого рибальського руху, була боротьба з масовим браконьєрством, яка на сьогоднішній день майже вирішена. Та, нажаль, все ж ще залишаються поодинокі випадки несанкціонованого масового вилову риби.

В ході розмови із Валентином Лісовіном (ініціатором проєкту зариблення) дізналися ще про деякі неприємні моменти порушення  культури вилову риби. Це насамперед недотримання чистоти прибережної зони, адже дуже часто рибалки залишають після себе купу сміття, що є не дуже приємним видовищем, і до того ж наносить шкоду довкіллю. Ще одне з правил, на якому акцентував увагу Валентин Григорович– це заборона забирати виловлену рибу меншу 1кг, її необхідно випустити у водойму. Як показує його практика, діти-рибалки вже привчилися до цього правила і чітко його дотримуються, чого не скажеш про дорослих любителів рибалки…

Але як би там не було, приємно те, що спільними зусиллями ініціативних мешканців у тісній співпраці з міською владою вдалося втілити в життя ще один проєкт, який (маємо сподівання) принесе хай і не сьогодні, а через декілька років, бажане задоволення жителям громади, адже (як стверджують досвідчені рибалки) -  хто хоч раз посидів біля води з вудкою, той «заспокоїв нерви» в спілкуванні з природою, а якщо ще й зловив чималого коропчука, від такого захоплення вже не відмовиться.

Тож побажаємо вдалої риболовлі нашим ініціативним рибалкам і всім жителям!

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень