A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Глобинська громада відзначала День Гідності і Свободи разом із Євгеном Положієм

Дата: 23.11.2019 10:10
Кількість переглядів: 1625

22 листопада - у дні, коли вся країна відзначає День Гідності та Свободи - в Глобинській громаді згадали та вшанували загальнолюдські та загальноєвропейські цінності, на захист яких ціною власних життів стали українські патріоти у 2004 та 2013 роках, і які до цього часу мужні герої захищають на сході України. Про реальні події, які відбулися 5 років тому на східному кордоні держави говорили на творчій зустрічі з активним громадським діячем, відомим журналістом, автором багатьох книг Євгеном Положієм.

Послухати автора до Глобинської гімназії №1 ім. В.Є.Курченка прийшли люди різних професій, різних переконань, вчителі, працівники бібліотек громади, члени творчих та  громадських організацій, учнівська молодь та всі небайдужі. Були в залі і батьки загиблих та безвісти зниклого героїв. Прийшли, аби почути правду…

Документальний фільм «Чорні тюльпани Донбасу», який показав автор, нікого не залишив байдужим. Розруха, тіла загиблих, зруйновані села, понівечена війною техніка, речі російських солдатів на місцях бойових дій…Все це було насправді. А сам фільм став однією з передумов, які надихнули автора написати про війну. Адже все, що він читав до цього в газетах та інтернет виданнях, не мало такої масштабності, аби зрозуміти, що там відбулося насправді. Тож, вирішив шукати сам. Адже про це варто говорити, писати, про це варто знати.

Понад 100 інтерв’ю очевидців, добровольців, учасників бойових подій, волонтерів, пошуковців та майже рік наполегливих пошуків фактів та доказів - і книга «Іловайськ», побудована на реальних подіях, побачила світ. Аби кожен дізнався, якою була справжня кривава війна, дізнався про людяність, героїзм та силу духу українських військових, добровольців, волонтерів та мирних жителів, всіх хто потрапив у вир кривавих подій жорстокої війни.

За словами автора, всі, хто пройшов через те пекло, не дуже прагнуть розповідати, адже вони не шукають слави, чи визнання, а дехто просто не довіряє. Але він хотів, щоб ці історії жили - для того, щоб про них дізналися як українці, так і увесь світ.

Повна тишина панувала в залі допоки автор говорив, всі уважно слухали, аби не пропустити жодного слова. Потім були запитання, а одну з учасниць заходу розповідь автора надихнула на прочитання власного вірша про любов до України. Справжні емоції наповнювали зал.

На згадку про зустріч заступник міського голови Галина Токаренко вручила книги «Іловайськ» з підписом автора присутнім у залі сім'ям загиблих та зниклих безвісти героїв, учасникам АТО. По завершенню зустрічі всі бажаючі мали змогу придбати книги автора, отримати автограф та сфотографуватися з письменником.

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень