A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Впровадження автоматизованої системи енергетичного моніторингу дозволить оперативно контролювати використання енергоресурсів в бюджетних будівлях громади

Дата: 28.11.2019 11:07
Кількість переглядів: 718

Глобинська ОТГ протягом 2018-2019 року була учасником проекту GIZ «Енергоефективність у громадах ІІ», одним з результатів якої (окрім отримання знань з основ енергоефективності, створення системи енергоменеджменту в громаді, отримання приладів для проведення енергообстежень будівель) став початок впровадження автоматизованої системи енергетичного моніторингу.

Дана програма впроваджується ТОВ «ЕСКО Україна» по співпраці з асоціацією «Енергоефективні міста України» за дорученням все того ж GIZ.

Договором передбачено впровадження автоматизації внесення і обробки даних з лічильників бюджетних установ громади. (Обслуговування комп’ютерної програми «АСЕМ» протягом року з моменту встановлення – безоплатно).

Дана програма передбачає внесення відповідальними особами показників лічильників енергоносіїв з будь-якого джерела (стаціонарний ПК, ноутбук, планшет, смартфон) і моментальну автоматизовану обробку цієї інформації та внесення її до порівняльних таблиць та графіків.

В будь-який час керівник організації, установи до якої належить будівля може отримати всю необхідну інформацію про використання енергоносіїв в доступній формі. Для цього він може скористатися будь-яким гаджетом.

Про порядок використання цієї програми йшла мова на нараді з відповідальними особами, яка відбулася 26 листопада під головуванням заступника міського голови Олександра Артюшенка.

Спеціалісти виконавчого комітету міської ради В’ячеслав Шайнога та Олександр Купенко розповіли присутнім про порядок реєстрації в Програмі та занесення до неї даних.

Директор ТОВ «Енергосервісна компанія України» Артем Циганов, який був присутній на нараді розповів про механізм ЕСКО-договорів та про енергоефективні прилади опалення та водопостачання, які можуть використовуватися в бюджетних закладах . Ця інформація викликала живий інтерес у присутніх.

Сподіваємося, що використання всіх заходів, про які говорилося на нараді дозволить отримати необхідний ефект в процесі скорочення витрат енергоносіїв. А впровадження АСЕМ буде черговим кроком на шляху діджиталізації громади (одним з перших було впровадження електронної черги в ЦНАПі через мережу Інтернет).

 

Відділ соціально-економічного розвитку, інвестицій та енергоменеджменту виконавчого комітету міської ради

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень