A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Про оплату праці у святкові та неробочі дні

Дата: 17.12.2019 08:59
Кількість переглядів: 593

Скоро наближаються новорічні та різдвяні свята. Багато кому з працівників підприємств, установ та організацій доведеться працювати і в такі святкові та неробочі дні. Як же проводиться оплата праці за роботу у святкові (неробочі) дні?

 

Відповідно до статті 107 Кодексу законів про працю України робота у святковий чи неробочий день оплачується у подвійному розмірі. При цьому працівникам, праця яких оплачується за годинними ставками в розмірі подвійної годинної оплати, а працівникам, які працюють відповідно до ставки – в розмірі подвійної денної ставки.

 

Оплачуються у такому розмірі години, фактично відпрацьовані у святковий (неробочий) день.

 

Втім, законодавством, крім компенсації за   роботу у святковий або неробочий день у вигляді подвійної оплати праці передбачено і альтернативу – за бажанням працівника, який працював у святковий і неробочий день, йому може бути надано інший день відпочинку.

 

За отриманням консультацій з правових питань, що стосуються   трудового законодавства, або ж в разі  наявності фактів щодо  несвоєчасної чи не в повному обсязі виплати заробітної плати на території Глобинської громади прохаємо Вас звертатися або ж повідомляти про такі факти до Глобинської міської ради звернувшись особисто, письмово, зателефонувавши за номерами (05365)   2-52-19  або з відповідним повідомленням  на електронну  адресу: globino.mr@globyne-rada.gov.ua. Адреса для письмових повідомлень: виконавчий комітет Глобинської міської ради, вул. Центральна, 285, м. Глобине, Полтавської області, 39000.

 

 

Інспектор праці відділу соціального забезпечення

виконавчого комітету Глобинської міської ради                                              О.В.Логвин


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень