A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Відзначення досягнень керівника громади

Дата: 24.12.2019 09:43
Кількість переглядів: 447

Глобинська об’єднана територіальна громада відома далеко за межами Глобинського району. І справа не лише в тому,  що вона першою стала на шлях територіально-адміністративної реформи, а й в тому що на цьому шляху вона досягла чималих успіхів.

 

І в цьому безсумнівно є заслуга керівника Глобинської громади Станіслава Джуся. Адже не так просто було відважитися в 2015 році   зробити крок в невідоме, нове,  стати на шлях реформування. І це можна зрозуміти.  Адже, будь-які зміни, а тим більше реформи,  завжди суспільством сприймаються  з насторогою і певним супротивом.

 

Було чимало  тоді ризиків з цього приводу і в керівника Глобинської міської ради Станіслава Джуся. Та  все ж,  продовжуючи активно цікавитись  цим питанням,  побачивши системний підхід центральних органів влади до проведення реформи, зміни в законодавстві, які, свідчили про нові перспективні шляхи  в розвитку громад, він став реально оцінювати можливості та перспективи створення об’єднаної громади в Глобинському районі. В цьому йому вдалося переконати,  як свою команду керівників міської ради,  так і міських депутатів та керівників суміжних сільських громад району, спільно з якими   було розпочато   процес об’єднання.

 

Шлях   до створення Глобинської об’єднаної громади не був легким,    було чимало перепон,    зокрема, і законодавчо-організаційного характеру,  бо    довелося бути в числі перших, хто розпочав втілювати реформу децентралізації на Полтавщині та Україні. Навіть,  саме об’єднання відбулося не в тому форматі, який очікувався на початку роботи, адже   перспективний  план  об’єднання Глобинської громади був іншим.

 

Створення Глобинської  об’єднаної  територіальної  громади з адміністративним центром в м. Глобине було затверджено рішенням Полтавської обласної ради від  13 серпня 2015 року. До її складу ввійшло 5 колишніх сільських (Жуківська, Опришківська, Пирогівська, Борисівська та Бабичівська) та   1 міська (Глобинська) ради. Всього до складу об’єднаної громади ввійшло 23 населених пункти   із загальною кількістю населення 14 726 жителів.

 

Вже,  зараз підводячи підсумки пройденого шляху,  можемо стверджувати, що обраний напрямок розвитку був правильним і  цьому підтвердженням є ті досягнення,  які має Глобинська громада.   А це - відкриті нові та капітально відремонтовані дитячі садки, школи, клуби, заклади первинної медицини та інші соціально значимі об’єкти. Робота міської ради та її виконавчих органів була спрямована на наповнення міського бюджету, забезпечення функціонування галузі житлово-комунального господарства, покращення благоустрою населених пунктів громади  та вирішення інших життєво важливих питань.

 

Завжди знайдуться ті, хто буде не задоволений досягнутим, бо завжди хочеться більшого  та кращого. Але,  якщо проблеми не вирішувалися десятиріччями,  то вирішити їх одним махом на жаль не реально.  

 

В той же час  створення Глобинської об’єднаної територіальної громади дало змогу мати набагато більші надходження до бюджету громаду,  а отже і успішно вирішувати питання розбудови і благоустрою населених пунктів та виконувати соціальні програми.    

 

Підтвердженням того, що обраний шлях був правильним,  є і  той   факт, що Глобинська громада з часу її створення  постійно входить до десятки кращих громад нашої держави. Так  за підсумками 2018  року вона посіла  4, а за попередніми результатами 2019 року -5  місце в Україні  за показниками фінансового та економічного розвитку. Це при тому, що в Україні створено вже більше тисячі об’єднаних громад.

 

Тому, цілком заслужено в цьому році міського голову об’єднаної громади Станіслава Джуся було відзначено на державному та обласному рівні.

Напередодні Дня місцевого самоврядування Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков вручив Глобинському міському голові Станіславу Джусю Грамоту Верховної Ради України, якою його було нагороджено   за досягнуті успіхи в розбудові громади.

20 грудня 2019 року на позачерговій 29-сесії  Полтавської обласної ради за багаторічну сумлінну працю, вагомий особистий внесок у соціально-економічний розвиток Глобинської об’єднаної територіальної громади Станіслава Джуся відзначено Почесною Грамотою Полтавської обласної ради.

Ці відзнаки – це визнання правильності обраного жителями Глобинської громади шляху та роботи виконавчого комітету і депутатського корпусу міської ради , які вселяють оптимізм в незмінності курсу держави  по здійсненню  територіально-адміністративної реформи. 

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень