A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Технологія «Мнемотехніка» в дитячому садку

Дата: 30.01.2020 15:18
Кількість переглядів: 1852

Світ дуже мінливий і освіта не завжди встигає за ним. Проте, вихователь в дошкільному закладі має застосовувати інновації, щоб навчити дітей бути гнучкими у змінах. Над формуванням зв’язку «інновації-вихователь-діти» вдало працюють педагоги  Глобинського ЗДО №4 «Зірочка». З метою поширення їх досвіду серед педагогів-дошкільників Глобинської міської ради  29.01.2020р. відбувся семінар- брифінг на тему: «Мнемотехніка - технологія ефективного засвоєння інформації та розвитку мовлення дітей дошкільного віку в умовах сучасного закладу дошкільної освіти». На брифінг запрошувалися вихователі груп раннього та молодшого віку, а також асистенти вихователів інклюзивних груп.

Учасники мали змогу переглянути цікаві заняття з сенсорного розвитку для дітей ясельної групи «Веселий Сніговичок поспішає до діточок», підготовлений вихователем Устіновою Л.В., та заняття з використанням мнемотехніки для навчання дітей розвитку мовлення в молодшій групі «Рятівники казок» (вихователь Мельникова Т.О.). Заняття цікаві, інтегровані, з використанням різноманітних мнемотехнік, які забезпечують ефективне запам'ятовування, успішне освоєння дітьми знань про особливості об'єктів природи,   навколишній світ, ефективне запам'ятовування структури розповіді, збереження і відтворення інформації, і звичайно розвиток мовлення. Педагоги створили сприятливу емоційну атмосферу, використали доступні і цікаві для дітей прийоми навчання, музичні фізкультхвилинки, малювання манкою тощо…. 

Досвідом  роботи зі створення умов комфорту для  дітей з особливими освітніми потребами поділилася  асистент вихователя Салімон М.І., а вчитель-логопед Михайлик М.С. надала рекомендації по використанню мнемотаблиць для підвищення ефективності мовленнєвого розвитку таких дітей.

Наприкінці семінару методист методичного кабінету відділу освіти виконавчого комітету Глобинської міської ради Обревко Л.І. подякувала педагогам Глобинського ЗДО № 4 «Зірочка» за змістовний захід та побажала всім присутнім ефективно працювати, професійно вдосконалюватися та творчо зростати, адже педагог не тільки той, хто все життя вчить, а той, хто все життя вчиться.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень