A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Легальна праця – вигідно всім

Дата: 04.02.2020 11:46
Кількість переглядів: 394

Фото без описуВ останній декаді січня 2020 року на виконання доручення Прем’єр-міністра України про вжиття заходів щодо детінізації зайнятості у сфері торгівлі товарами та послугами  з підприємцями, які здійснюють господарську діяльність у сфері торгівлі, тимчасового розміщення та організації харчування на території Глобинської громади проводилася інформаційно-роз’яснювальна робота про переваги легального працевлаштування найманих працівників та відповідальність за фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору.

Під час проведення цих заходів з роботодавцями мова йшла про важливість належного оформлення трудових відносин, щоб уникнути відповідальності в разі виявлення таких фактів, а з   працівниками -  про відсутність  їх соціальних пільг та гарантій, а,  також,  на перспективу -  пенсійного забезпечення у разі не оформлення трудових відносин.

Слід зауважити, що з першого січня 2020 року в Україна зріс розмір мінімальної заробітної плати, який тепер становить 4723 грн, а в погодинному розмірі – 28,31 грн. Відповідно відбулося зростання і штрафних санкцій для роботодавців за порушення трудового законодавства, передбачених статтею 265 Кодексу Законів про працю України.

Так, у випадку виявлення фактичного допуску працівника до роботи без оформлення трудового договору (контракту) передбачено штраф у тридцятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення правопорушення, за кожного працівника, щодо якого скоєно порушення, що становить 141 690 грн.

У такому ж розмірі роботодавець змушений буде заплатити штраф і у випадку оформлення працівника на неповний робочий час у разі фактичного виконання роботи повний робочий час, установлений на підприємстві, або ж виплати заробітної плати (винагороди) без нарахування та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та податків. 

За отриманням правових консультацій, захисту порушених   трудових прав  роботодавці або ж працівники, які здійснюють трудову діяльність чи проживають на території Глобинської громади    можуть звернутися  до   інспектора праці відділу соціального забезпечення Глобинського міськвиконкому  особисто або письмово за адресою: вул.Центральна, 285, м. Глобине, Полтавської області,  зателефонувавши за номером (05365) 2-52-19 або ж з відповідним повідомленням  на електронну  адресу: globino.mr@globyne-rada.gov.ua.

 

Інспектор праці відділу соціального забезпечення

виконавчого комітету Глобинської міської ради                               О.В.Логвин


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень