A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Безпека біля залізниці

Дата: 24.02.2020 11:41
Кількість переглядів: 696

Фото без описуПересування залізничним транспортом більш безпечне і комфортніше, ніж іншим видом транспорту, але не всі розуміють, що залізниця – об’єкт підвищеної небезпеки.

Так, нещодавно, 21 лютого близько 21:40 у Глобиному поблизу залізничної станції “Глобине” приміський поїзд №6687 сполучення  Ромодан – Кременчук смертельно травмував місцеву жительку 2003 року народження.

Причиною трагедії може бути особиста необережність людей та незнання правил безпечної поведінки на залізниці.

Не буде зайвим нагадати, що залізниця є зоною підвищеної небезпеки. Необхідно знати, що зупинити потяг, як авто неможливо, бо, навіть при екстреному гальмуванні, до повної зупинки потяг проїде не менше 800-1600м. Необхідно дотримуватись правил особистої безпеки при переході через залізничні колії та знаходження поблизу них.

Пішоходам забороняється:

- ходити по залізничних коліях;

- переходити і перебігати колії перед потягом, що наближається;

- переходити колію відразу після проходу потягу (дрезини, локомотива) не впевнившись, що по сусідніх коліях не пересувається рухомий склад;

- проходити вздовж залізничної колії, ближче 5 м. до крайньої рейки;

- на станціях, перегонах пролізати під вагонами.

Пішоходам дозволяється переходити залізничні  колії  тільки у встановлених для цього місцях (пішохідні мости, переходи, тунелі, переїзди тощо). Наближаючись до переїзду необхідно уважно стежити за світловою і звуковою сигналізацією, а також положенням шлагбаумів. При відсутності шлагбауму, коли перехід не охороняється, перед переходом колії необхідно впевнитись в тому, що до переїзду не наближається потяг.

 

Пам’ятайте: Перед тим, як увійти в небезпечну зону, потрібно впевнитись у відсутності небезпеки.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень