A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

На території Глобинської громади посилюються заходи з карантинної безпеки

Дата: 26.03.2020 19:20
Кількість переглядів: 4824

Сьогодні на засіданні виконавчого комітету прийнято рішення про посилення  заходів щодо профілактики захворювань на коронавірусну інфекцію на території Глобинської ОТГ.  

Нагадаємо, що вчора 25 березня Уряд запровадив режим надзвичайної ситуації на всій території України на 30 днів, до 24 квітня 2020 року. Тож з метою запобігання подальшого зростання та розповсюдження захворюваності на коронавірусну інфекцію та зменшення наслідків ускладнень від даних захворювань на території Глобинської громади посилюються заходи карантинної безпеки.

Що ж саме передбачають ці посилені заходи?

Відсьогодні:

Запроваджується масковий режим у громадських місцях (магазинах, аптеках, банках, адмінустановах)при  перевезенні пасажирів у міському транспорті та в таксі.

Забороняється користуватися дитячими, ігровими та спортивними майданчиками.

Рекомендується власникам квартир багатоквартирних будинків та ОСББ щоденно проводити обробку під’їздів дезинфікуючими засобами.

Всі власники торгівельних закладів суворо повинні дотримуватися порядку допуску людей до торгівельних закладів:

  • персонал магазину має обов’язково користуватися засобами індивідуального захисту;
  • у магазині нанести розмітку, що дасть змогу дотримуватися необхідної дистанції;
  • безпечна відстань між відвідувачами в  черзі не менша 2 метрів;
  • кількість відвідувачів у торгівельній залі має бути з розрахунку 1 відвідувач на 10 м кв.;
  • встановити диспансери на вході у магазин для дезінфекції рук покупцями;
  • рекомендувати покупцям проводити розрахунки  безготівковим безконтактним способом.

КП «Глобинське» спільно з комунальною організацією «Глобинська місцева пожежна охорона» буде здійснювати щоденну обробку зупинок громадського транспорту знезаражувальними засобами, а у разі виявлення захворювання на коронавірусну інфекцію на території громади, будуть проводити дезінфекцію доріг, тротуарів у вогнищі захворювання.

 

Пасажирські перевезення на міських маршрутах покищо здійснюватимуться за наступними умовами: кількість пасажирів які перебувають у салоні не повинна перевищувати половини кількості місць для сидіння, передбачених технічною характеристикою транспортного засобу та визначених у реєстраційних документах.  Всі пасажири повинні використовувати засоби індивідуального захисту та дотримуватись відповідних санітарних та протиепідемічних заходів. У разі припинення роботи громадського транспорту, особи, які потребуватимуть спеціального перевезення отримають спеціальні посвідчення.

 

Дозволено торгівлю лише:

  • Продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, ветеринарними препаратами, кормами, пестицидами та агрохімікатами, насінням і садивним матеріалом, засобами зв’язку за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів;
  • Провадження банківської та страхової діяльності, а також медичної практики, ветеринарної практики, діяльності автозаправних комплексів, діяльності з технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів, технічного обслуговування реєстраторів розрахункових операцій, діяльності з ремонту комп’ютерів, побутових виробів і предметів особистого вжитку, об’єктів поштового зв’язку за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів
  • Торговельної діяльності та діяльності з надання послуг громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів.

 

Працівники Глобинського відділу поліції ГУНП в Полтавській області спільно з громадським формуванням з охорони громадського порядку «Муніципальна міліція» та з уповноваженими особами виконавчого комітету контролюватимуть дотримання карантинних заходів, здійснюватимуть відповідні перевірки, в т.ч. дотримання режиму самоізоляції громадянами, які повернулися із-за кордону. На порушників уповноважені особи складатимуть протоколи про порушення карантинних обмежень. Особи, які порушують карантинні заходи будуть притягуватись до відповідальності згідно чинного законодавства України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень