A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Важливо дотримуватися регламентів та Державних санітарних правил під час застосування пестицидів для обробітків с/г культур

Дата: 05.06.2020 11:29
Кількість переглядів: 525

Вкотре нагадуємо, що про проведення робіт з застосуванням пестицидів підприємства всіх форм власності повинні повідомляти не менше чим  за два дні про проведення робіт органи місцевого самоврядування та пасічників. Наголошуємо, що під час застосування пестицидів для обробітків с/г культур небхідно дотримуватись регламентів та Державних санітарних правил особливо пунктів:

       6.1.5. Всі роботи з пестицидами слід проводити в ранні ранкові (до 10) і вечірні (18-22) години при мінімальних висхідних повітряних потоках.  Як виняток, допускається проведення обробок у денні години у похмурі і прохолодні дні з температурою навколишнього повітря нижче +10 град.С.

       6.3.4. Зона санітарного розриву від населених пунктів, тваринницьких комплексів, місць проведення ручних робіт по догляду за сільгоспкультурами, водойм і місць відпочинку при вентиляторному обприскуванні повинна бути не менше 500 м, при штанговому і гербігації дощуванням - 300 м. При застосуванні аерозольних генераторів регульованої дисперсності санітарно-захисні зони повинні відповідати вимогам, зазначеним в інструкції для даного виду апаратури; обробка посівів у цих зонах допускається при напрямку вітру від населених пунктів і інших об'єктів, що підлягають санітарному захисту.

      6.11.6. Для обробки індивідуальних садів і городів в межі населеного пункту дозволяється застосування тих пестицидів, які дозволені для роздрібного продажу населенню "Переліком пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні" і Доповненнями до нього.

     6.11.7. Перед проведенням обробок об'єктів, розташованих в межі або поблизу населених пунктів, необхідно встановити попереджувальні знаки та оповістити людей про майбутні роботи і строки, протягом яких забороняється перебування людей в обробленій зоні.

 Уникати застосування фальсифікованих препаратів. Підроблені пестициди й агрохімікати небезпечні для довкілля, токсичні для продукції та шкідливі для  здоров’я!

      Ще раз наголошуєм що про проведення робіт з застосуванням пестицидів підприємства всіх форм власності повинні повідомляти не менше чим  за два дні про проведення робіт органи місцевого самоврядування та пасічників.

 

ЗАВАНТАЖИТИ: Брошура «Нелегальні засоби рослин»

Листівка «Регламенти та вимоги при внесенні засобів захисту  рослин»             

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень