A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Проєкт, що об'єднує і надихає

Дата: 14.07.2020 09:19
Кількість переглядів: 601

 

Жителі села Яроші вже давно мріяли про створення території естетично-спортивного відпочинку на теренах населеного пункту, де б могли бавитися діти, вдосконалюючи свою спритність на адаптованих для вікових особливостей підростаючого покоління ігрових конструкціях, активно відпочивати дорослі, в гармонійному спілкуванні проводити час всі бажаючі. Доречно зауважити, що центральною вулицею села пролягає автошлях Хорол – Семенівка – Кременчук, де щодоби інтенсивно рухаються автомобілі як малої, так середньої і великої вантажності, тому особливо гостро постає питання створення безпечного території для проведення дозвілля дітей, особливо у вихідні дні та під час шкільних канікул. Тому в центрі населеного пункту біля приміщення Ярошівського ФАПу, поблизу місцевого скверу згідно висловлених побажань жителів села було вибрано земельну ділянка орієнтовною площею 0,16 га, для розташування дитячого майданчика (нині називаємо територією відпочинку і релаксу). Визначена земельна ділянка була прибрана від аварійних дерев, залишків фундаментів, порослі, будівельного та побутового сміття, вирівняна спеціалізованою технікою. До прибирання території активно долучилися працівники ТОВ АФ "Хлібодар", СФГ "Верест", небайдужі жителі села, працівники комунального підприємства "КП Глобинське", оскільки всі вони вболівали за здійснення омріяного проекту села. Вирували мрії, народжувалися ідеї, точилися творчі дискусії і спільними зусиллями активних мешканців села започаткувалися добрі справи.

Питанням важливості встановлення спортивно-розвиваючого обладнання в селі Яроші в повній мірі пройнялася депутат Полтавської обласної ради Інна Авраменко і саме за її активної участі та дієвої турботи наше село було включене до переліку населених пунктів, де за фінансової підтримки з обласного бюджету в рамках Програми розвитку фізичної культури і спорту на 2017-2020 роки було розміщено антивандальниий тренажерний  комплекс.

Дуже приємно відзначити, що голова СФГ " Верест" Станіслав Голобородько відразу схвально відгукнувся про встановлення тренажерів для занять спортом просто неба і забезпечив повний цикл робіт по облаштуванню основи для спортивного майданчика з вуличним тренажерним обладнанням. До влаштування благоустрою навколо майданчика долучилися ТОВ АФ " Хлібодар", мережа магазинів "Оптовичок", СФГ "Родовід", СФГ "Світозар", ПП Голобородько, Валентина Гудим, забезпечивши саджанцями декоративних дерев, бордюрами, лавочками та освітленням територію відпочинку. На святкування Дня села  аграрні підприємства: СФГ " Верест", ТОВ АФ "Хлібодар та СФГ "Златопіль" подарували конструктивні сучасні якісні елементи дитячого майданчика для найменшеньких, а згодом по програмі муніципальних ініціатив Глобинської ОТГ було придбано дві гойдалки. Коштом Благодійного фонду Полтавського ГЗК були придбані і встановлені вісім конструктивних елементів для дітей шкільного віку та довгоочікуванапісочниця з дашком для малечі.

Приємно вражало і наснажувало палке бажань жителів створити свій куточок затишку в селі, тож збиралися родинами, групами, гурточками у вихідні дні, у вечірні години і планували, і викопували залишки каміння, і встановлювали частину подарованого обладнання, і прибирали сміття, і розбивали квітники, і висаджували туї, липи, троянди, іриси, петунії, флокси, сальвії, чорнобривці, айстри, вербени, косили бур'яни і разом намагалися створювати релаксуючу атмосферу на обраній території. Натхненно з творчим запалом трудилися: Валентина Гудим, Тетяна Рішко, Іван Ріжко,  Ніна Шкиря, Сергій Шкиря, Світлана Риженко, Лариса Феофанова, Олександр Феофанов, Олександр Сєрік, Вадим Травчук, Андрій Костяний, Віталій Завгородній, Тетяна Безнос, Юлія Щербина, Олександр Щербина, Ніна Хоменко, Людмила Волос, Марина  Колодій, Інна Лозанова, Наталія Ледях, Наталія Моргунова, Сергій Моргунов, Наталія Риженко,  Олександр Рець,  Сергій Дужик, Олександр Пігаль, Віка Пігаль, Олена Невмивако, Лариса Ситник, Володимир Феофанов, Олександр Перебенесюк, Микола Волос, Уляненко Галина, Ліна Волос, Марія Бородіна, Едуард Сєрік, Дмитро Скрипай, Артем Іванчина, Аюпов Олександр, Микола Гудим, Віктор Кір'ян, Олександр Петько, Дмитро Ковпак, Галина Чернобровіна, Маргарита Зубер. Саджанцями квітів щедро поділилися Олександр Литвиненко, Варвара Братчун, Віра Підорець, Лариса Старченко, Людмила Візнюк, Світлана Риженко. Під час спільних трудових десантів знову вирували мрії, народжувалися нові ідеї, точилися творчі дискусії і ще започатковувалися добрі справи. Так запланували конструкцію "сонячного дерева", яку майстерно виконав Віталій Губенко, а Олександр Перебенесюк, Вадим Травчук та Олександр Аюпов встановили, помилуватися цим творінням можна і у вечірній час доби.

Спільні трудові десанти проходили з неймовірним драйвом і бажанням продовжувати вдосконалювати омріяний майданчик естетичними куточками. Тому коли в 2019 році Полтавською обласною радою був оголошений конкурс "Екологічних ініціатив" відразу народився проект: "Про красу землі дбай" (створення екогаю на прилеглій території до дитячого та спортивного майданчиків в селі Яроші Глобинського району Полтавської області, що передбачав насадження дерев та кущів, створення екобудиночку, еко- стежини, майданчика для збирання сміття, нанесення настінного малюнка на екологічну тему, встановлення бізіборду, лавочок, арки). Після жаданої перемоги розпочалося завзяте втілення  та продукування нових ідей. Але про реалізацію проекту в  наступній статті.

Дякуємо всім, хто щиро долучився і долучається до творення території активного відпочинку, хто допомагав і допомагає дарувати Радість Оточуючим!

 

 

Староста Пирогівського  старостинського округу

Тамара Кір'ян

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень