Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Сьогодні - Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми

Дата: 30.07.2020 15:39
Кількість переглядів: 569

Фото без описуСьогодні відзначається Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми, який проголошено Генеральною Асамблеєю ООН у 2013 році. Міжнародна торгівля людьми залишається гострою соціальною проблемою багатьох країн світу. Україна ж є країною походження, транзиту та призначення у торгівлі чоловіками, жінками та дітьми. Зростає також проблема внутрішньої торгівлі людьми. З 1991 року понад 230 000 українців постраждали від торгівлі людьми (за даними дослідження МОМ), що робить Україну однією з основних країн походження постраждалих від сучасного рабства в Європі. Торгівля людьми є занадто прибутковим нелегальним бізнесом. Тому вербувальники вигадують все нові та нові способи з метою експлуатації людини та власного збагачення, наживи.

Військові дії, економічна нестабільність, підвищення мобільності населення, у тому числі з метою трудової міграції, зростання рівня безробіття, збільшення доступу населення до інформаційних мереж, сприяють поширенню цього злочину. В нашій країні спостерігається тенденція втягнення українців в торгівлю людьми саме шляхом використання сучасних технологій. Якщо до 1991 року (до проголошення незалежності України) торгівля людьми вважалася, лише як торгівля з метою сексуальної експлуатації жінок, то наразі постраждалими є як чоловіки, жінки так і діти. Українці все частіше шукають заробітку за кордоном. Не зважаючи на незнання мови, законодавства, звичаїв та правил офіційного працевлаштування у країні призначення, громадяни України з легкістю погоджуються на заманливі пропозиції злочинців і несвідомо стають жертвами торгівлі людьми, «живим товаром». Гострою проблемою та тяжкою злочинною діяльністю торгівців людьми, за останні роки, стало втягнення громадян України до перевезення та розповсюдження наркотичних речовин. Також збільшилися випадки продажу малолітніх дітей або ще не народжених дітей через мережу Інтернет, соціальні мережі. Молоді дівчата потрапляють до тенет торговців людьми з метою сексуальної експлуатації. У деяких випадках для трудової експлуатації використовують дорослих разом із дітьми.

Торгівля людьми не визнає державних кордонів, не зважає на відмінності між розвинутими державами і державами, що розвиваються. Вона легко адаптується як до бідності, так і до розкоші, є актуальною для всіх народів. А от наслідки торгівлі людьми в цілому відрізняються від наслідків будь-якої поодинокої події, яка травмує особу, оскільки торгівля людьми частіше за все містить в собі довготривалі та часто повторювані травмуючи події. Будьте уважними та обережними!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень