Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Важливі питання, гарячі дискусії…

Дата: 19.08.2020 13:29
Кількість переглядів: 836

18 серпня у міській раді відбулося чергове засідання виконавчого комітету.

Одним з важливих питань, розглянутих у ході засідання, було питання про підготовку навчальних закладів Глобинської міської ради до початку навчального року та стан підвезення школярів до шкіл. За інформацією начальника відділу освіти Світлани Надтоки, цього року за шкільні парти сядуть 1852 учні громади, з них 211 першокласників. Одним із основних завдань підготовки до нового навчального року в умовах карантину є створення у школах безпечного середовища та організація освітнього процесу з дотриманням протиепідемічних вимог. Так, наприклад, кожен навчальний заклад сам визначає режим роботи в умовах карантину, який потім буде внесено до розгляду та затвердження педагогічними радами. Загалом, за інформацією начальника відділу освіти, всі заклади загальної середньої освіти громади готові до початку нового навчального року та роботи в умовах карантинних обмежень. За кошти міського бюджету придбано дезінфекційні засоби, антисептики, засоби індивідуального захисту для працівників.

Володимир Бондарь доповів про хід виконання в І півріччі 2020 року Плану соціально-економічного розвитку Глобинської об’єднаної територіальної громади на 2020 рік та про проєкти до бюджету участі Полтавської області на 2021 рік. Гарячу дискусію викликало саме друге питання, з якого доповідав начальник відділу соціально-економічного розвитку, інвестицій та енергоменеджменту. Так, від Глобинської громади до бюджету участі Полтавської області  на 2021 рік підготовлено три проєкти, а саме: проєкт ««Бібліотека - культурний центр села» (обладнання бібліотечного майданчику в с. Новомосковське Глобинського району Полтавської області)» (автор – Клімов Олег Анатолійович); ««Паркан школи - необхідність» (реконструкція паркану біля Пирогівської ЗОШ І-ІІІ ступенів)» (автор - Голобородько Олександр Олексійович) та «Відкритий культурний простір в с. Яроші» (автор - Гудим Валентина Миколаївна). Оскільки, за інформацією доповідача, у проєктах «Відкритий культурний простір в с. Яроші» та «Паркан школи - необхідність»  необґрунтована вартість робіт та відсутні архітектурно-планувальні рішення, запропоновано не рекомендувати ці проєкти для голосування. Староста Пирогівського старостинського округу Тамара Кір’ян надала пояснення з приводу висловлених зауважень та заявила про необґрунтованість окремих з них. У результаті обговорення питання прийнято рішення рекомендувати для голосування проєкт з реконструкції паркану біля Пирогівської школи за умови його коригування з урахуванням окремих вимог законодавства у сфері будівництва.

У ході засідання розглянули низку інших питань, як-то про відзначення Дня незалежності України та Дня Громади у 2020 році; про відведення і обладнання місць для розміщення матеріалів передвиборчої агітації та агітаційних наметів; про виділення одноразової адресної грошової допомоги громадянам Глобинської територіальної громади; про закриття проїзду по пров.Технічному в м.Глобине; про затвердження Порядку взаємодії виконавчих органів Глобинської міської ради при розгляді питань про доцільність влаштування дитини на цілодобове перебування до закладу, який  здійснює інституційний догляд і виховання дітей та ін.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень