A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Інформація виконавчого комітету Глобинської міської ради щодо вжитих заходів по забезпеченню житлом особи з числа дітей-сиріт Король Яни Юріївни

Дата: 11.09.2020 18:09
Кількість переглядів: 4397

25 квітня 2014 році відповідно до звернення служби у справах дітей Глобинської Райдержадміністрації щодо вирішення питання закріплення права користування та місця реєстрації Король Яни Юріївни за адресою: м. Глобине, вул. Карла Маркса, 201-г, кв.1(попередня адреса вул.Карла Маркса, 222), де вона проживала до влаштування до державного дитячого закладу, виконавчий комітет Глобинської міської ради прийняв рішення про закріплення права користування житлом за адресою: м. Глобине, вул. Карла Маркса, 201-г, кв.1, та надано дозвіл на реєстрацію Король Я.Ю. за вищевказаною адресою. Вищевказаний будинок до 2014 р. не перебував в приватній власності родини Король Я.Ю.

 

29 вересня 2014 року надійшло повторне звернення служби у справах дітей Глобинської РДА щодо вирішення питання закріплення права користування та місця реєстрації Король Яни за адресою: м. Глобине, вул. Чапаєва, 9, в зв'язку з тим, що будинок за адресою: м. Глобине, вул. Карла Маркса, 201-г, кв.1, знаходиться у промисловій зоні, перебуває в аварійному стані, відключений від електропостачання. На підставі цього звернення, рішенням виконавчого комітету від 30.09.2014 року закріплено право користування житлом за дитиною-сиротою Король Я. Ю. у будинку №9 по вул. Чапаєва у м. Глобине та дозволено провести реєстрацію за вищевказаною адресою. 

 

В 2015 році гр. Король Я.Ю. виповнилося 18 років. Після досягнення повноліття, до виконавчого комітету Глобинської міської ради від гр. Король Я.Ю. не надходило жодного звернення щодо можливості вселення чи проведення поточного ремонту в будинку, за яким було закріплено її  право користування (м. Глобине, вул. Чапаєва, 9).

 

У 2019 році Король Я.Ю. звернулася до виконавчого комітету з заявою про взяття її на квартирний облік громадян, які потребують поліпшення житлових умов, у зв'язку з тим, що будинок за адресою: м. Глобине, вул. Чапаєва, 9 –а, за 5 років  став не придатним для користування і потребує капітального ремонту. В ході обстеження було встановлено, що вищевказаний будинок не придатний для проживання. 25.09.2019 року на засіданні виконавчого комітету Глобинської міської ради було прийнято рішення  про взяття на квартирний облік при виконкомі Глобинської міської ради особу з числа дітей-сиріт, Король Я.Ю. та занести до позачергового списку громадян, які потребують поліпшення житлових умов проживання.

 

З метою вирішення питання щодо можливості забезпечення гр. Король Я.Ю. житловим приміщенням, 21 лютого 2020 року при виконавчому комітеті Глобинської міської ради було створено комісію.

 

На засіданні комісії 21.02.2020 року було прийнято рішення про обстеження наявного житла, що перебуває у власності Глобинської міської ради, з метою забезпечення  гр. Король Я.Ю. житловим приміщенням.

 

27 лютого 2020 року на засідання комісії гр. Король Я.Ю. було запропоноване житло для проживання із фонду соціального призначення, а саме квартиру в с. Новомосковське, пров. Шкільний, 1, кв.1. Гр. Король Я.Ю. відмовилася від даної квартири, в зв'язку з тим, що умови надання соціального житла її не задовольняють.

 

Врахувавши всі побажання заявниці, 3 березня 2020 року Король Я.Ю. було запропоноване інше житлове приміщення, а саме: квартиру в с.Устимівка, вул. Академіка Вавілова, 26.

 

Вищевказана квартира складається з декількох кімнат, встановлені метало-пластикові вікна, наявне газове опалення, підключене електропостачання, розміщена в одноповерховій будівлі, на прилеглій території побудована літня кухня. Будинок знаходиться на центральній вулиці села, поряд – фельдшерсько - акушерський пункт, магазини, будинок культури автобусна зупинка. Квартира повністю придатна для проживання.

 

Після огляду даної квартири гр. Король Я.Ю. повідомила, що для прийняття остаточного рішення їй потрібен час для роздумів. Пізніше, Король Я.Ю. також, відмовилася, не повідомивши причин.

 

За поданням виконавчого комітету Глобинської міської ради гр.Король Я.Ю. включена до обласного списку дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, які перебувають на обліку громадян, потребуючих поліпшення житлових умов по Глобинській міській територіальній громаді, для отримання субвенції з державного бюджету,  а саме: отримання грошової компенсації для придбання житла.

                

 

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень