A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Відбулися громадські слухання з обговорення відстаней санітарно-захисної зони...

Дата: 18.01.2018 16:37
Кількість переглядів: 1503

18 січня 2018 року в залі засідань Глобинської міської ради відбулися громадські слухання з питань  дотримання санітарно-захисних зон під час будівництва дільниці по розвантаженню зерна з автотранспорту в залізничні вагони в м.Глобине по вулиці Володимирівській, 170.

Відрадно, що чимало жителів нашого міста вирішило взяти  участь в цих слуханнях. Отже, їм не байдуже те, яким має бути екологічний стан в нашому місті. Всього участь в слуханнях взяло 34 особи. З них – 3 особи  представляли інтереси  керівництва  ТОВ «Товарно-зернова кампанія» «Інгулецька», 4 міських депутати, а, також,   керівники та представники міськвиконкому та небайдужі жителі громади.

Проводив громадські слухання заступник голови міської громади Олександр Артюшенко, він же – голова дорадчого комітету зазначених громадських слухань. Присутнім представила проект будівництва дільниці по розвантаженню зерна з автотранспорту в залізничні вагони інженер з охорони навколишнього середовища ТОВ «Товарно-зернова кампанія» «Інгулецька» Віра Поліщук. Вона запевнила, що під час будівництва цього об’єкту, будуть застосовуватися  найсучасніші високотехнологічні природоохоронні заходи. Розпочинаючи з будівництва приміщень закритого типу, які не допускатимуть викидів забруднюючих  речовин в навколишнє середовище, використання очисного обладнання закритого типу до використання,  в переважній більшості,  електрообігрівачів, встановлення шумозахисних екранів та  обладнання,  що відповідає сучасним   екологічним вимогам. Крім того  потужність виробничої дільниці буде в десятки раз меншою,  ніж в елеваторного господарства.

В ході проведення громадських слухань, звучали  емоційні  виступи учасників, тривала гостра дискусія, учасники якої намагалися переконатися, що новий промисловий об’єкт не буде шкодити довкіллю та не впливатиме негативно на життя та здоров’я жителів міста, які проживатимуть поруч з ново зведеним промисловим об’єктом. 

Найактивнішими учасниками зустрічі були жителі міста Глобине Сергій Власюга та Олександр Пшеничний, міські депутати Зоя Кучугура та Сергій Рябко, санітарний лікар з комунальної гігієни Глобинського райуправління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області Віктор Бажан, головний інженер ТОВ «ТЗК «Інгулецька» Юрій Карабаз, начальник відділу містобудування, архітектури та капітального будівництва міськвиконкому Інна Кондуфор, завідувач Глобинського районного відокремленого підрозділу лабораторних досліджень Олександр Демочко та інші особи.

Як запевнили представники ТОВ «Товарно-зернова кампанія» «Інгулецька»,  для зменшення впливу негативних факторів виробничої діяльності дільниці по розвантаженню зерна з автотранспорту в залізничні вагони,  по периметру території підприємства в місцях  найближчого розташування житлових кварталів міста будуть встановлені  шумозахисні екрани, норми викиду шкідливих  речовин та шуму від працюючих агрегатів та механізмів підприємства будуть зведені до мінімуму та допустимих екологічних норм.

За результатами громадських слухань, переважною більшістю голосів, прийнято рішення про погодження санітарно-захисної зони та екологічних вимог щодо виробничої діяльності дільниці по розвантаженню зерна з автотранспорту в залізничні вагони в м. Глобине по вулиці Володимирівській, 170. При цьому 4 учасника зустрічі були проти такого рішення  та один утримався.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень